Csomagolóanyagok mindenféle feladathoz

2024.02.12
Címkék:

Igen gyakori, hogy a csomagolóanyagokra terelődik a beszélgetés fonala egy-egy társaságban.

Ilyenkor sokan el szoktak csodálkozni egyrészt azon, hogy napjainkban, amikor az informatikai eszközöket olyan széles körben alkalmazzuk, mégis mennyi fajta csomagolóanyag létezik még manapság is. Másrészt még az egyes iparágak felhasznált csomagolóanyag mennyisége is meghökkenthet egyeseket. Tudtad például, hogy ma a világban forgalmazott ragasztószalagok több, mint 50 százalékát a csomagolóipar használja fel?

Hagyományos és modern, sokféle kivitelben

A Relatív-A Kft. öntapadó ragasztószalagjai talán a legjobb példát jelentik arra, hogy modern világunkban is mennyire jól használhatók a régi, jól bevált csomagolási alapcikkek. Hiszen a ragasztószalagok, amelyek nem csupán a háztartások kiváló segítői, hanem sok szakember el sem tudná képzelni a munkanapját nélkülük, rengetegféle helyzetben jelentenek biztos támaszt. A webáruházban megvásárolható öntapadó tekercsek alapanyaga polipropilén, amely nagyon jól tapad, ha például a dobozok lezárására használod őket. Van belőle átlátszó és színezett is.

Sokféle szempont szerint lehet ám ezeket a remek, s a gyakran csak a csomagolóipar “svájci bicskájának” nevezett szalagokat csoportosítani. Papír- vagy műanyag alapúak, csomagolási vagy ipari felhasználásúak léteznek. De ma már sokféle színezésű termék is beszerezhető, illetve akril vagy hőre lágyuló ragasztófajtával gyártott is.

Nem mindegy, miből készül

A legtöbb ragasztószalag nyomásérzékeny ragasztóréteggel készül. Az alap lehet papír, polipropilén, polietilén, sellulóz-acetát, de akár vinyl is. Arról, hogy a rétegek ne ragadjanak végérvényesen össze, egy szabad szemmel észrevehetetlen bevonat gondoskodik.

A legtöbben talán a polipropilén ragasztószalagokat ismerik, biztos a te fiókodban vagy polcodon is akad belőle egy-egy tekercs. De így vannak ezzel a szállítmányozási és a kisebb-nagyobb csomagolással foglalkozó vállalkozások is. Az erős, solvent öntapadó ragasztószalagokkal nagyon biztos lehet minden kartondoboz és más csomag lezárása.

A környezettudatos vásárlók számára is ajánlható

A fenntarthatóság ma már sokaknak rettentően lényeges szempont, amikor csomagolási termékeket keresnek és vásárolnak. A Relatív-A Kft. webáruházban már papír ragasztószalag is beszerezhető. Szinte mindazt nyújtják ezek a tekercsek is, amit a hagyományos ragasztószalagoktól elvárunk, ráadásul a szelektív hulladékba helyezett kartondobozokról sem kell leszedni újrahasznosítás előtt a ragasztóréteget. Egyszerűen az is újra visszakerülhet így a körforgásba a dobozon.

Az biztos, hogy ha klasszikus vagy modern csomagolóanyagra, köztük ragasztószalagokra van szükséged, a Relatív-A Kft. remek választás. A webáruházban gazdag választékot találsz klasszikus és zöld termékekből is.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

    Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

    2024.05.03
    | PhoneArena
    Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?