Drágább lesz idén az iPhone 15 Pro és a 15 Pro Max

2023.03.16| Android Authority

Jeff Pu technológiai elemző azt jósolja, hogy az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max drágább lesz, mint tavaly volt.

Az iPhone 14 szériához hasonlóan várhatóan az Apple valamikor idén szeptemberben dobja piacra az iPhone 15 termékcsaládot. Bár nyilvánvalóan lesz néhány kulcsfontosságú különbség a specifikációkban a jelenlegi és a következő generáció között, lehet, hogy egy másik fontos változást is láthatunk majd - az árat.

A MacRumors szerint a hongkongi székhelyű Haitong International Securities befektetési cég tech-elemzője, Jeff Pu azt állítja, hogy az iPhone 15 Pro és az iPhone 15 Pro Max ára emelkedni fog. Ha ez igaz, akkor a hat évvel ezelőtt megjelent iPhone X óta ez lenne az első alkalom, hogy az Egyesült Államokban emelik egy iPhone árát.

Úgy tűnik, hogy a Pu több pletykált hardverfrissítés miatt jósolta meg az áremelést. Ezek a frissítések közé tartozhat egy új periszkópos kamera, a RAM bővítése és extra Taptic Engines a telefon új solid state kialakításához.

Bár 2017 óta ez lenne az első alkalom, hogy az Apple megemelte az iPhone árát az Egyesült Államokban, más területeken ez nem lesz újdonság. Az Egyesült Államokon kívül néhány országban többször is volt már árnövekedés, például az iPhone 13-ról az iPhone 14-re való átálláskor. Az USA azonban szerencsés volt, és megúszta az áremelést.

Nem tudni, hogy ez az emelés érinti-e az iPhone 15-öt vagy az iPhone 15 Plus-t. Azonban a Pu előrejelzését alapul vevő információk alapján ez valószínűtlennek tűnik, mivel ezek a modellek nem kapnak ugyanolyan hardverfrissítést.

Mit jelent ez az Android-tulajdonosok számára? Ha az Apple elég magabiztos ahhoz, hogy megemelje a prémium iPhone-ok árát, lehetséges, hogy az OEM-ek, például a Samsung vagy a OnePlus is követhetik a példáját. Azt tudjuk, hogy a Samsung az Egyesült Államokon kívül megemelte a Galaxy S23 sorozat árát. Ha ez a hír végül igaznak bizonyul, akkor most már nagyobb lehet a valószínűsége annak, hogy a Samsung úgy dönt, hogy az államokban megemeli a Galaxy S24 árát.

 

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?