Éld túl a Samsunggal! A Galaxy Watch7 jobb pitvarfibrilláció figyelést ígér a konkurenciánál

2024.05.08| Android Headlines

A Samsung által benyújtott szabadalom leleplezte, hogy a hamarosan megjelenő Galaxy Watch7 mesterséges intelligencia segítségével figyelheti a pitvarfibrillációt.

A Galaxy Watch sorozat az Apple Watch egyik legerősebb versenytársa, ezért izgalmas látni, hogy a Samsung keményen dolgozik Galaxy Watch termékkínálatának fejlesztésén.

A pitvarfibrilláció pontos monitorozása életeket menthet

A pitvarfibrilláció (AFib) olyan állapot, amely szabálytalan és gyors szívverést okoz. Ha mellkasi fájdalmat, szédülést és szívdobogásérzést tapasztal, előfordulhat AFib. A Centers for Disease Control and Prevention (CDC) szerint a pitvarfibrilláció több mint 158.000 halálesethez járul hozzá az Egyesült Államokban évente, és több mint 400.000 embert szállítanak kórházba.

Az okosórák egyik legnagyobb értékesítési pontja az, hogy életeket menthetnek meg, mivel rengeteg egészséggel kapcsolatos funkciót tartalmaznak. Ha a Samsung pontos pitvarfibrilláció-figyelést tud nyújtani a Galaxy Watch7-hez, akkor óriási lehetőség van életek megmentésére.

A Samsung úgy véli, hogy a Galaxy Watch 7 felülmúlhatja azt, amit a piac jelenleg kínál

A Sammobile szerint a Samsung a pitvarfibrillációt egy generatív mesterséges intelligencia-algoritmus segítségével kívánja észlelni, amely a fotopletizmográfia (PPG) jeleit elektrokardiogram (EKG) jelekké alakítja. A Wareable szerint az olyan cégek, mint az Apple és a Fitbit, már lehetővé teszik a pitvarfibrilláció monitorozását.

A Samsung azonban azzal érvel, hogy a pitvarfibrilláció jelenlegi megfigyelési módszerei a meglévő fogyasztói hordható eszközökben nem feltétlenül pontosak. Azt állítja, hogy a pitvarfibrilláció kimutatására szolgáló algoritmusa pontosabb, mint a versenytársaké.

A mesterséges intelligencia bevezetése a Galaxy Watch7-be nagyszerű stratégia

A mesterséges intelligencia forró téma lett a nagy technológiai cégek körében, és ez alól a Samsung sem kivétel. A dél-koreai óriáscég csatlakozott olyan cégekhez, mint a Google, hogy bevezesse az AI-t szoftver- és hardver-ökoszisztémájába. A Galaxy AI-jal elindított Galaxy S24 sorozat lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy élőben fordítsák le a hívásokat, készítsenek háttérképeket mesterséges intelligencia segítségével, és így tovább.

 

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?