Előzetes információk a Sony Xperia 1 VII kameráiról

2024.06.17| GSM Arena

A Sony Xperia 1 VII körüli pletykák szerint jelentős kamerafejlesztésekre számíthatunk, melyek új mércét állíthatnak a mobilfotózás terén.

Egy kínai tippadó nemrégiben osztott meg néhány érdekes információt és rendert a Sony következő generációs Xperia készülékéről, az Xperia 1 VII-ről. Bár az információk hitelessége megkérdőjelezhető, mivel a forrás nem rendelkezik megbízható korábbi kiszivárogtatásokkal, mégis érdemes egy pillantást vetni rájuk, hogy mit hozhat a jövő a Sony okostelefonok világában.

Változások a kameraelrendezésben

Az egyik legérdekesebb változtatás, amelyről a tippadó beszámolt, az a Sony állítólagos döntése, hogy felbontja a korábbi Xperia 1 készülékeken látott függőleges kameraelrendezést. A pletykák szerint a teleobjektívet különválasztják a fő- és ultraszéles kamerától. Ez a lépés jelentős helyet szabadítana fel a készülék belsejében, lehetővé téve egy nagyobb, 1/2,3 hüvelykes teleobjektív érzékelő beépítését. Ez szembetűnő előrelépés lenne az Xperia 1 VI 1/3,5 hüvelykes érzékelőjéhez képest.

A zoomkamera a hírek szerint 70-200 mm-es egyenértékű fókusztartományt fog lefedni, ami lenyűgöző rugalmasságot biztosítana a felhasználók számára különböző fényképezési helyzetekben.

Fő és ultraszéles kamera

A fő kamera várhatóan megtartja az 1/1,3"-es érzékelő méretét, amely már az Xperia 1 VI-ban is bizonyított. Az ultraszéles kamera szintén egy nagyobb, 1/2,3"-es érzékelővel büszkélkedhet majd, ami szintén javulást jelentene a jelenlegi modellekhez képest.

A Sony várhatóan továbbra is alkalmazza a kétrétegű tranzisztoros pixeltechnológiát mindhárom kamera esetében, ami jelentős előnyöket nyújt a képminőség és a zajcsökkentés terén.

Az Xperia 5 széria vége?

Egy másik fontos információ az, hogy a Sony idén valószínűleg nem dob piacra Xperia 5 VI készüléket, és a széria teljesen megszűnhet. Ha ez igaz, az Xperia 1 marad az egyetlen csúcskategóriás okostelefon-vonal a Sony mobil üzletágában. Ez a lépés lehetőséget adhat a Sony-nak, hogy összpontosítson egyetlen prémium modellre, és maximalizálja annak minőségét és teljesítményét.

Összegzés

Bár ezek az információk egyelőre nem megerősítettek, érdekes betekintést nyújtanak abba, hogy mire készülhet a Sony a következő generációs Xperia készülékkel. Az új kameraelrendezés és a nagyobb érzékelők bevezetése jelentős fejlesztéseket hozhat a képalkotás terén, míg az Xperia 5 széria esetleges megszűnése lehetőséget adhat a Sony-nak, hogy egyetlen csúcskategóriás készülékre összpontosítson. A hivatalos bejelentésekig azonban még várnunk kell, hogy kiderüljön, mennyire valósak ezek a pletykák.

 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Forrong az okostelefon piac! A Sony előhúzta a váratlant!

Forrong az okostelefon piac! A Sony előhúzta a váratlant!

2024.05.17
| GSM Aréna
Az új Sony Xperia 1 VI lenyűgöző kijelzőjével és továbbfejlesztett kamerarendszerével új szintre emeli az okostelefonok világát.
Érkezik a Sony Xperia új készüléke...

Érkezik a Sony Xperia új készüléke...

2024.04.19
| GSM Aréna
Ne hagyd ki a Sony Xperia legújabb innovációinak felfedezését a májusi különleges eseményen – kövesd a premier élő közvetítését, hogy elsőként értesülhess a legfrissebb fejlesztésekről!
Ezzel a készülékkel forradalmasítja a Sony a középkategóriás telefonok piacát

Ezzel a készülékkel forradalmasítja a Sony a középkategóriás telefonok piacát

2024.05.17
| GSM Aréna
A Sony Xperia 10 VI keskeny, 21:9-es kijelzőjével, erős Snapdragon 6 Gen 1 chipsetjével és környezettudatos kialakításával ideális választás a stílusos és teljesítményorientált középkategóriás okostelefonok kedvelőinek.
Friss szivárgások a Sony Xperia 1 VI és Xperia 10 VI telefonokról

Friss szivárgások a Sony Xperia 1 VI és Xperia 10 VI telefonokról

2024.05.03
| GSM Aréna
Leírás: A legújabb információk szerint a Sony Xperia 1 VI és Xperia 10 VI telefonok részletes specifikációi és dizájnja került nyilvánosságra, beleértve a kamerarendszert, a képernyő tulajdonságait és az esetleges kiegészítőket.