Ez a két új iPhone 16 funkció fog elcsábítani – és ez még csak a kezdet

2024.09.09| 9to5mac

iPhone 16, Apple, iPhone frissítés, kamerafejlesztések, Capture gomb, Ultra Wide kamera, tech újítások, mobilfotózás, iPhone kamera

Az iPhone-omat nem mindig frissítettem minden évben. Az iPhone X volt az első, amely komoly változást hozott, de a frissítéseim azóta is folytatódtak, leginkább a kamerafunkciók vonzottak. Az iPhone 16 Pro Max esetében is ez a helyzet, bár nem egyetlen gyilkos funkcióra vágyom, két pletykált újítás elegendő lehet, hogy meggyőzzön.

A kamera az igazi vonzerő

Az igazság az, hogy ritkán egyetlen funkció dönti el, hogy frissítek-e. Az iPhone X formabontó dizájnja egyértelmű volt, míg az iPhone 11 Pro esetében a széles látószögű objektív volt a fő vonzerő. De általában a kamerafejlesztések kombinációja csábít el. Az iPhone 12 Pro Max például a nagyobb érzékelőjével, éjszakai módú portréival és a ProRAW funkcióval győzött meg. Az iPhone 13 Pro Max még tovább ment, és elképesztő fejlesztéseket hozott: teleobjektív éjszakai mód, szélesebb rekesznyílások, jobb gyenge fényviszonyok mellett készült fotók, Apple ProRes és Cinematic Mode.

Az iPhone 14 Pro Max újabb előrelépéseket hozott, különösen az éjszakai fotózásban, a 48 megapixeles érzékelővel és a továbbfejlesztett videós teljesítménnyel. Az iPhone 15 Pro Max-nál pedig az Action gomb volt közel ahhoz, hogy meghatározó tényező legyen. Azonnali videókészítés, 5x teleobjektív – bár a régi 3x zoomot jobban kedvelem a mindennapokban.

A Capture gomb: Közel a tökéletességhez

A legnagyobb újdonság számomra az új Capture gomb lehet. Ez a félig megnyomott gomb funkció – amely már a DSLR kamerákon is bevált – nagy könnyebbséget jelentene a gyors fókuszálásban és expozícióban. Ez hatalmas különbséget jelentene egy olyan eszközön, mint az iPhone, ahol a képernyőre koppintva kell beállítani az élességet és az expozíciót, miközben próbáljuk fenntartani a tökéletes keretezést. Ráadásul a mechanikus gomb ötlete még inkább meggyőz.

További fejlesztések, amelyek döntőek lehetnek

A Capture gomb mellett van néhány másik újítás, amely megerősítheti az elhatározásomat. Az egyik ilyen a továbbfejlesztett Ultra Wide kamera, amely 48 megapixeles felbontást és jobb rekesznyílást ígér. Ez sokat javítana a gyenge fényviszonyok közötti teljesítményén, és közelebb hozná a fő kamera minőségéhez. Számomra ez különösen fontos, hiszen az utazásaim során gyakran találkozom olyan beltéri helyzetekkel, ahol látványos épületeket szeretnék megörökíteni.

A másik izgalmas lehetőség a pletykált új érzékelő a fő kamerához, amely jobb teljesítményt nyújtana gyenge fényviszonyok között és nagyobb dinamikatartományt biztosítana. Ha ez megvalósul, az komoly előrelépés lenne.

Kisebb, de fontos funkciók

Ezen felül kisebb, de hasznos fejlesztésekre is számítok: 4K videofelvétel 120 fps sebességgel, ProRes támogatás külső tárolóra, videófelvétel szüneteltetése, szélzaj eltávolítása – mindezek hozzájárulnának az iPhone 16 Pro Max vonzerejéhez.

Bár egyik új funkció sem tűnik önmagában döntő tényezőnek, összességében elég vonzó csomagot alkothatnak ahhoz, hogy frissítsek. Természetesen meg kell várnunk a hivatalos bemutatót, hogy kiderüljön, az Apple milyen meglepetéseket tartogat, de az Ultra Wide kamera vagy az új érzékelő a fő kamerához elég meggyőző lenne számomra.

 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.