Ez lesz az iPadOS 18 titkos fegyvere

2024.08.16| 9to5Mac

Az iPadOS 18 megérkezett, és bár a frissítések nagy része nem exkluzív az iPadre, az új testreszabható fülsáv minden eddiginél több lehetőséget ad az iPad felhasználóknak.

Az iPadOS 18 jelentős frissítést hoz az iPad felhasználók számára, még akkor is, ha a legtöbb újítás nem kizárólag az iPadre érkezik. Az új testreszabási lehetőségek, az Apple Intelligence frissítései, valamint a különböző alkalmazások új funkciói nemcsak az iPhone-ra, de az iPadre is megérkeznek. Mégis, van egy figyelemreméltó újítás, amely kizárólag az iPad felhasználóinak kedvez: az alkalmazások újratervezett fülsávja.

Az eddigi iPad-alkalmazások a képernyő alján elhelyezkedő tabsávot használták, amely hasonlított az iPhone megoldására. Az iPadOS 18 azonban újragondolta ezt a funkciót, és egy, a képernyő tetején lebegő tabsávval rukkolt elő. Ez az új elrendezés nem csupán esztétikailag modernizálja az iPad felhasználói felületét, hanem praktikus funkciókat is kínál.

Az új fülsáv titkos fegyvere a testreszabhatóság: a felhasználók mostantól maguk dönthetik el, hogy mely menüpontokat szeretnék gyorsan elérhetővé tenni. Ez a funkció különösen hasznos lehet azoknak, akik gyakran használnak bizonyos alkalmazásokat, és szeretnék azokat még hatékonyabban kezelni.



Az iPadOS 18 rendszerben a fülsáv testreszabása rendkívül egyszerű és intuitív folyamat. Hosszan nyomd meg a képernyő tetején lévő tabsávot, majd a megjelenő oldalsáv menüben azonosítsd a kiemelt menüpontokat, amelyek közül csak a kiemeltek adhatók hozzá a fülsávhoz. A kívánt elemeket húzd az oldalsávból a fülsávra, hogy ott hozzáadhasd őket. Mostantól a fülsáv gyors hozzáférést biztosít az alkalmazás azon területeihez, amelyeket a legfontosabbnak tartasz.

Van néhány korlátozás, amelyet érdemes figyelembe venni a fülsáv testreszabásakor. Bizonyos elemeket nem lehet eltávolítani, ha azok az alkalmazás felhasználói felületének "alapelemeit" képezik, mint például a Hírek Ma lapja. Emellett nem minden alkalmazás támogatja a testreszabást az új fülsávval. Például az App Store alkalmazásban nem lehet megváltoztatni a tabulátor sávot, mivel az alkalmazásnak egyszerűen nincs további menüpontja, amivel játszadozhatnál, mert ezek már mind elférnek a fülsávban.

Az Apple News ezzel szemben rendelkezik egy oldalsávval, amely tele van opciókkal, amelyekből húzhatsz, hogy testreszabd a tabsávját. Így például hozzáadhatsz a fülsávhoz olyan részeket, mint a Mentés és az Előzmények, amelyeket gyakran használsz. Van néhány alkalmazás, amelyről azt kívánod, hogy bárcsak támogatná a testreszabható fülsávokat, de jelenleg nem támogatja őket, mint például a Fájlok és a Könyvek alkalmazás. Az előbbinek van egy oldalsávja rengeteg lehetőséggel, amit remekül hozzá lehetne adni a tabsávhoz, az utóbbinak pedig régebben volt oldalsávja, de sajnos az iPadOS 18-ban eltávolították.

Bár az Apple nem hozott sok iPad-központú frissítést az idei szoftverében, a testreszabható fülsávok és az értékes új funkciók, mint például a Fájlok alkalmazás újításai, mégis tartalmaznak néhány figyelemreméltó fejlesztést az iPad power felhasználók számára.

 

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

2024.07.26
| SamMobile
A Samsung nemrégiben egy vitába keveredett a Galaxy Buds3 Pro minőségellenőrzési problémái miatt. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem az egyetlen gond a cég újonnan megjelent viselhető eszközeivel kapcsolatban.