Ezek az Apple termékek akadályozzák, hogy az USB-C álom valósággá váljon

2024.06.21| 9to5 Mac
Címkék:

Apple

,

Lightning

,

USB C


Senki sem szereti a port átmenetet. Amikor az Apple áthelyezte az iPhone-t és az iPadet a Lightning-be, a Mac-et pedig az USB-A-ról az USB-C-re, fájdalmas volt.

 További friss Telefongurus hírek erre!

Legutóbb az Apple iPhone 15 termékcsaládja elhagyta a Lightninget az USB-C-ért. Minden egyes átmenet többé-kevésbé használhatatlanná teszi a régi perifériákat, hacsak nem végtelen számú adapterhez akar folyamodni. A portátállás azonban sokkal könnyebbé válik, ha minden eszköz támogatja az új csatlakozót.

Az Apple már majdnem elérte azt az álmot, hogy minden eszköze USB-C csatlakozót használjon. Azonban még mindig van néhány termék, amelyek lemaradtak. Itt vannak azok a termékek, amelyek még mindig USB-C frissítésre várnak.

AirPods Max

Az Apple 550 dolláros fülre illeszkedő AirPods Max modelljei nagyon is rászorulnak egy frissítésre. Nemcsak hogy hiányzik belőlük sok olyan funkció, amelyet az olcsóbb AirPods Pro 2 már tartalmaz, de még mindig Lightning csatlakozóval vannak ellátva.

A várakozások szerint az AirPods Max új verziója az év vége előtt megjelenik, mint a 2020-as modell utódja, így remélhetőleg az egyik új funkció a USB-C csatlakozás lesz.

AirPods

Míg az AirPods Pro már áttért a USB-C töltőtokra, az alapmodell AirPodsok nem. Az Apple három generációs standard AirPods modellt kínál, és mindhárom csak Lightning csatlakozóval érhető el. A legújabb modell 2021 októberében jelent meg, és a pletykák szerint az AirPods 4 2024 végére várható. Az új modell várhatóan USB-C csatlakozót fog tartalmazni.

Magic Keyboard, Magic Trackpad és Magic Mouse

Ez lehet a lista legproblémásabb része, mivel az Applenek lehetősége lett volna frissíteni ezeket a perifériákat, amikor az M3 iMac-ek 2023 októberében debütáltak.

Ez így van: egy hónappal azután, hogy az iPhone áttért a USB-C-re, és évekkel azután, hogy a Mac és az iPad áttértek, az Apple egy új iMac modellt szállított, amely ugyanazokat a Lightning alapú kiegészítőket tartalmazza.

Talán a vállalat először a Magic Mouse kényelmetlen töltési helyzetét próbálja megoldani, mielőtt áttérne a USB-C-re. Egy decemberi jelentés szerint az új USB-C kiegészítők 2024 tavaszára várhatók, de nem történt bejelentés.

MagSafe akkumulátor csomag

A USB-C-vel nem rendelkező termékek sorát az iPhone MagSafe akkumulátor csomagja zárja.

Technikailag az Apple már nem árulja ezt a terméket, így lehet, hogy nem érdemli meg, hogy a listán szerepeljen. De az itt említett termékek közül a MagSafe akkumulátor csomag a személyes kedvencem. AirPods Pro felhasználó vagyok, és csak vezeték nélküli töltést használok az AirPods tokhoz. A fent említett Mac kiegészítőket jelenleg nem használom. De ez a csodálatos kis MagSafe akkumulátor csomag az egyetlen eszköz, amihez következetesen még mindig Lightning csatlakozót kell használnom.

Összegzés

Az Apple fő termékvonalai - az iPhone, az iPad, a Mac és a Vision Pro - mind USB-C-re váltottak. Az Apple Watch indukciós töltést igényel, így nem érintett a kérdésben. De remélhetőleg az összes fent említett termék hamarosan megkapja a USB-C frissítést, és ez a cikk a feledés homályába merülhet.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?