Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04| 9to5mac

Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.

A jövő héten esedékes iPhone 16 bemutató esemény előtt a CIRP (Consumer Intelligence Research Partners) egy új jelentéssel állt elő, amely azt vizsgálja, mi ösztönzi a felhasználókat az új iPhone megvásárlására. Meglepő eredményekre jutottak: a válaszadók mindössze 18%-a vallotta, hogy az új funkciók miatt döntött a frissítés mellett. Ez felveti a kérdést, miért is váltanak új iPhone-ra a legtöbben.

A CIRP új tanulmánya, amely „Az új funkciók nem kényszerítik ki az iPhone-vásárlásokat” címet viseli, a 2023-2024 júniusában végzett felmérés adataira épül. A kutatás során a válaszadók nyíltan elmondhatták véleményüket, majd az adatokat hat kategóriába sorolták.



A legfőbb ok, amiért az emberek új iPhone-t vásárolnak, az az, hogy a régi készülékük elavulttá vált. A megkérdezettek 44%-a jelezte, hogy azért döntött a váltás mellett, mert a jelenlegi telefonjuk már nem működött megfelelően, elöregedett.

A második leggyakoribb indok az volt, hogy a régi telefon elveszett, elromlott vagy ellopták, a válaszadók 29%-a ezért vásárolt új készüléket. Ez egyértelműen arra utal, hogy sokan nem a legújabb technológiai fejlesztések miatt, hanem szükségből váltanak új iPhone-ra.



Érdekes módon mindössze a válaszadók alig egyötöde mondta azt, hogy az új funkciók, mint például a fejlettebb kamera vagy az erősebb processzor, motiválták őket az új iPhone vásárlására. Ez jól mutatja, hogy bár az Apple nagy hangsúlyt fektet az innovációra és a technológiai újításokra, a felhasználók többsége mégis inkább a praktikus szempontokat veszi figyelembe.

A szolgáltatói ösztönzők, a hálózati minőség javítása – például az 5G-re való frissítés – és a baráti, családi környezet is hatással vannak a vásárlási döntésekre, de ezek az okok összességében csupán 9%-ot tesznek ki.

 További friss Telefongurus hírek erre!

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.