Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11| 9to5mac

Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.

Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro közötti választás nem könnyű feladat, hiszen papíron a Pro változat minden szempontból jobb. Azonban érdemes figyelembe venni, hogy nem mindenkinek van szüksége a Pro modellek összes funkciójára. Az iPhone 16 is tartogat olyan egyedi előnyöket, amelyek miatt megéri mellette dönteni. Nézzük meg a négy legfontosabb okot, amiért érdemes lehet az iPhone 16-ot választani a 16 Pro helyett.

1. Merészebb, élénkebb színválaszték

Az egyik legszembetűnőbb különbség a két modell között a színválaszték. Az Apple láthatóan úgy gondolja, hogy a "Pro" modellekhez visszafogottabb, szürkés árnyalatok illenek. Az iPhone 16 Pro színpalettája a fekete, fehér és titán árnyalatokra korlátozódik, míg az iPhone 16 vibráló, élénk színekben pompázik. Az alábbi színek közül választhatsz:

- Ultramarine
- Teal
- Rózsaszín
- Fehér
- Fekete

Még az alap fekete és fehér színek is merészebb árnyalatokat képviselnek, mint a Pro változatok visszafogottabb „Fehér titán” és „Fekete titán” színei. Ha egy színesebb, feltűnőbb készülékre vágysz, az iPhone 16 egyértelműen jobb választás.

2. Érezhetően könnyebb a Pro modelleknél

Az iPhone 16 Pro egyik legnagyobb kritikája a súlya. Bár a titánium használata miatt a Pro modellek tavaly könnyebbek lettek, az iPhone 16 Pro és Pro Max most ismét nehezebb, mint elődeik. Az iPhone 16 és 16 Plus viszont jóval könnyebb:

- iPhone 16: 170 gramm
- iPhone 16 Pro: 199 gramm
- iPhone 16 Plus: 199 gramm
- iPhone 16 Pro Max: 227 gramm

Ez különösen fontos azok számára, akik sokat használják egy kézzel a telefont, hiszen a könnyebb súly kényelmesebb használatot biztosít.

3. Kompaktabb, könnyebben kezelhető kialakítás

Bár sokan kedvelik a nagy kijelzőt, nem mindenki vágyik hatalmas telefonra. Az iPhone 16 és a 16 Plus kisebb méretű, mint a Pro modellek, ami praktikusabb lehet azoknak, akik a zsebükben szeretnék hordani a telefont, vagy könnyebben szeretnék egy kézzel kezelni.

Az iPhone 16 és 16 Plus mérete kicsit karcsúbb:

- iPhone 16 magassága: 147,6 mm
- iPhone 16 Pro magassága: 149,6 mm
- iPhone 16 Plus magassága: 160,9 mm
- iPhone 16 Pro Max magassága: 163 mm

Ez apró különbségnek tűnhet, de a valóságban a kisebb telefon sokkal kényelmesebben használható.

4. Kedvezőbb ár

Az egyik legfontosabb tényező, amely a legtöbb vásárlót meggyőzi, az ár. Az iPhone 16 jelentősen olcsóbb, mint a Pro modellek. Az iPhone 16 ára 799 dollárról indul, míg az iPhone 16 Pro már 999 dollárnál kezdődik. Az iPhone 16 Plus még kedvezőbb ajánlat: 899 dollárért kapható, míg a 16 Pro Max ára már 1199 dollárról indul.

Ez a 200-300 dolláros különbség sokakat arra késztethet, hogy a funkciók közötti különbségek ellenére az olcsóbb modellt válasszák.

Összefoglaló: Miért érdemes az iPhone 16 mellett dönteni?


Az iPhone 16 tökéletes választás lehet azok számára, akik nem szeretnének kompromisszumot kötni a teljesítmény és az ár között, miközben egy könnyebb, kompaktabb, merész színválasztékú készülékre vágynak. Ha nem feltétlenül van szükséged a Pro modellek extra funkcióira, mint például a ProMotion kijelző vagy a telefotó kamera, az iPhone 16 egy erős, modern, és költséghatékony alternatíva.

 

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.