Ezt a ziccert hagyta ki a Samsung Galaxy Watch7 és Watch Ultra

2024.07.15| Android Central

Az új Samsung Galaxy Watchok már nem tölthetők fel a Samsung okostelefonokról.

  • A vezeték nélküli árammegosztás, azaz a PowerShare, egy hasznos funkció volt a Samsung okosórák gyors töltéséhez.
  • Azonban a Samsung eltávolította ezt a funkciót a legújabb Galaxy Watch sorozatból egy új érzékelő dizájn miatt, amely növelte a belső töltőtekercs és a töltőfelület közötti távolságot.
  • A Galaxy Watch7 sorozat ezt az új BioActive szenzor készlettel pótolja, amely fejlettebb egészségügyi nyomon követést biztosít, beleértve az előrehaladott glikációs végtermékek (AGE-k) mérését is.

Úgy tűnik, hogy a Samsungnak most más prioritásai vannak. A dél-koreai tech óriás legújabb Galaxy Watch sorozata már nem támogatja a vezeték nélküli töltést kompatibilis okostelefonokról.

Egy nemrégiben frissített támogatói oldalon a Samsung elismerte, hogy eltértek a korábbi Galaxy Watch modellektől. A Galaxy Watch7 és Watch Ultra nem támogatja a párosított Galaxy telefonokról történő vezeték nélküli töltést. Jordy Verboven X felhasználó volt az első, aki észrevette ezt a hiányosságot.

Azok számára, akik nem ismerik, néhány okostelefon rendelkezik egy olyan funkcióval, amely lehetővé teszi, hogy a telefon akkumulátora vezeték nélkül töltse a kompatibilis okosórákat, egyszerűen azáltal, hogy közel helyezzük őket egymáshoz.

A Samsung verzióját PowerShare-nek hívják, és ez elérhető a kedvelt Samsung okosórákon, kivéve a legújabb modelleket. Bár nem volt sokak által gyakran használt funkció, nagyon hasznos volt egy gyors töltéshez, amikor szükség volt rá.

A támogatói oldal szerint a Samsungnak el kellett távolítania ezt a funkciót egy dizájnváltozás miatt. Az új érzékelőkészlet átalakítást igényelte a hátsó üvegen mindkét Watch modellen. Ez a változás növelte a belső vezeték nélküli töltőtekercs és a külső töltőfelület közötti távolságot, így a korábbi vezeték nélküli árammegosztási képesség lehetetlenné vált.

Még vezeték nélküli árammegosztás nélkül is, a Galaxy Watch7 nagy előrelépés az egészségügyi nyomon követésben. Az új BioActive szenzorkészlet pontosabb és részletesebb egészségügyi mutatókat biztosít, mint korábban, legalábbis a Samsung szerint. Különösen abban, hogy képes nyomon követni az előrehaladott glikációs végtermékeket (AGE-ket), értékes betekintést nyújtva a felhasználók metabolikus egészségi állapotába.

A korábbi Galaxy Watch modellek következetesen tartalmazták a vezeték nélküli töltést a Samsung PowerShare technológiájával. Ezért a funkció észrevehető hiánya a Galaxy Watch7 és Watch Ultra modelleken egy kis negatív meglepetésként érkezik.

Az új érzékelő dizájn azt is jelenti, hogy a legjobb eredmények érdekében a Galaxy Watch7 és Watch Ultra mellé csomagolt töltőt kell használni. A régebbi Galaxy Watch töltők használata lelassíthatja a töltést és túlmelegítheti a készüléket. Így a Samsung azt javasolja, hogy maradjun mindenképp a mellékelt töltőnél.

 

 

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.
Hivatalos fotókon a Samsung Galaxy Watch7 és Buds3 család

Hivatalos fotókon a Samsung Galaxy Watch7 és Buds3 család

2024.06.28
| Android Central
Úgy tűnik, a Samsung idén néhány változtatást készít elő új okosórája és fülhallgatója frissítésében.
Ilyen színekben és méretben jön a Samsung Galaxy Watch7 és Watch Ultra

Ilyen színekben és méretben jön a Samsung Galaxy Watch7 és Watch Ultra

2024.06.19
| Android Headlines
A Samsung két új okosóra piacra dobására készül a jövő hónapban. A vállalatnál a Galaxy Watch7 és a Galaxy Watch Ultra készül.
Exkluzív: a Galaxy Watch7-hez egy kedves meglepetés is érkezik

Exkluzív: a Galaxy Watch7-hez egy kedves meglepetés is érkezik

2024.03.25
| SamMobile
A Samsung szokás szerint az idei év második felében dobja piacra új okosóráját.