Ezt tudja az Android O!

2017.05.19| Phone Arena

Megérkeztek az első hírek az Android O fejlesztői verziójából.

A Google fejlesztői fórumán, az I/O 2017-en bemutatták az Android O verziót, méghozzá egy kétórás esemény keretein belül. Rengeteg új funkció jellemzi majd a rendszer új verzióját és ezzel együtt a fejlesztők számára elérhető lesz az Android O újabb bétája is. Az újdonságok között megtalálható lesz:

  • a kép-a-képben funkció, értesítési pöttyök, jobb másol-beilleszt funkció, ezek nem tesznek mást mint például YouTube videónézés közben lehet videóhívást folytatni valakivel a PiP móddal, ez igencsak hasznos, egyébként az itthon kevésbé elterjedt Android Duo app is támogatja.

 

 További friss Telefongurus hírek erre!

  • A Dots nevű lehetőség lehetővé teszi az értesítések egy újfajta bemutatását, ha érkezik egy, akkor egy kis pötty felbukkan a jobb felső sarokban, ezt hosszan lenyomva pedig láthatóvá válik egy pop up menü. Az értesítés mellett több gyors funkció is elérhető segítségével.
  • A következő, bár nem átütő erejű, a widgeteket érinti. Az Android O-ban jelenik meg az adott program ikonjának hosszú nyomásra számos lehetőség, amelyet eddig csak widgetként használhattunk.
  • Továbbfejlesztették a quick settings menüt is, ez a redőnyből lehúzható gyorsindító ikonokat jelenti. Korábban ezek sötétszürke-kék árnyalatot kaptak gyárilag, az Android O-val viszont jobban áttekinthető lett a szürkeárnyalatos megoldás miatt.
  • Az éjszakai szemkímélő mód már az Android 7.0 Nougat óta meglévő funkció, viszont az O-ban már az is beállítható lesz, hogy mennyire szeretné a felhasználó sárgára változtatni a fehéreket, avagy mennyire húzná le a kék színt a színskáláról.
  • Hasonlóan jobban személyre szabhatók lesznek az ikonok is, bár ez egyelőre csak a gyári Pixel Launchert érinti. Ezen kívül új emojik is megjelennek, valamint a Gboard billentyűzetben újdonságként valós idejű fordítás is elérhető lesz, bár magyart valószínűleg nem támogat.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

2024.06.03
| Phone Arena
Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.