Foglald le hasznosan madarad szabadidejét!

2024.02.12
Címkék:

A háziállatok kiváló hatással vannak az emberek közérzetére, sőt, igazi antidepresszánsok!

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

Érdemes azonban arra is figyelni, hogy olyan kisállatot tartsunk az otthonunkban, akiről maximálisan tudunk gondoskodni, és megfelelő időt tudunk rá szánni.

 

A kínálat igen széles, hiszen a kisemlősöktől kezdve a hüllőkön keresztül, tarthatunk pókokat, madarakat, halakat, és persze a macskák és a kutyák is igazi slágerek. Cikkünkben a madarakat vesszük górcső alá, pontosabban azt, hogyan tudjuk szórakoztatni szárnyas pajtásainkat?

 

Miért éppen a madár?

 

Ha madarat vásárolsz, akkor azonnal beköltözteted a természetet az otthonodba. A TopDogMarket madárjátékaival pedig nem csupán a lakást díszíted, de kedvencedet is lefoglalhatod, ezáltal unatkozás helyett szórakozással fognak telni a napjai.

 

Ha madárra vágysz, akkor készülj arra, hogy minden alapvető felszerelést beszerezz az állatka számára, hiszen megfelelő méretű ketrecre, madárhomokra, alomra vagy újságpapírra, eleségre, etető- és itatótálra, valamint játékokra lesz szüksége.

Milyen madarat vegyél?

 

Amikor a kereskedésben nézelődsz, látni fogod, hogy milyen széles a kínálat. Azonban az egyes madárfajokat más-más tulajdonságok jellemeznek, ezáltal olyan fajtát kell vásárolnod, akivel együtt fogsz tudni élni. Egyes madarak igen hangosak, mások speciális táplálási igénnyel rendelkeznek, vagy nagyobb térre van szükségük. 

 

Ha a madár szépségében szeretnél gyönyörködni, akkor a mutatós példányok irányában érdemes keresgélni, de mielőtt belevágsz tollas barátod beszerzésébe, legyél tisztában az adott faj jellemzőivel.

 

Milyen madarak között lehet válogatni?

 

Nagyon népszerű a zebrapinty, a kanári, a nimfa papagáj és a hullámos papagáj, ezeket a kisebb gyermekek számára is nyugodtan beszerezheted. Nagyobb papagájfajokat, például jákót, arát vagy amazont csak nagyobb gyerekek mellett tarts. Mivel a madarak társas állatok, ezért lehetőleg párban vásárold meg őket, így nem fogják a napot egyedül tölteni, és a társaság a lelkiállapotuknak is jót fog tenni.

 

A madárjátékok kiemelten fontosak!

 

a papagájok rendkívül kíváncsiak, ezért szívesen térképezik fel a körülöttük lévő világot. Azonban azon sem szabad meglepődni, ha egy visszafogottabb, félénkebb példányt vettél, ugyanis ez a viselkedés is teljesen normális. 

 

Milyen játékokat kell beszerezni?

 

Legyen a kalitkában ülőrúd, ezen nagyon szívesen fognak ücsörögni, de a hinta és a létra is kiváló szórakozás számukra. A különböző színes formák, melyek zsinórra vannak fűzve, hosszú ideig lekötik a tollas kedvencek figyelmét. A tükörben szívesen nézegetik magukat, de akár komplett madárjátszóteret is berendezhetsz számukra. Nagyon sokféle színes játékot kaphatsz, azt ajánljuk, hogy időnként tegyél be a ketrecükbe egy újat, amelyet felfedezhetnek.

 

A madarak nagyon barátságos kis társállatok, mindenképpen foglalkozni kell velük, és érdemes kézhez szoktatni őket. Amikor otthon vagy, akkor játssz velük, engedd ki őket, ezáltal boldog és kiegyensúlyozott életet tudsz biztosítani a számukra.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?