Gigantikus változás a Galaxy S25-ben: Már a gyártó is bejelentést tett!

2024.06.23| SamMobile

A Galaxy S25 sorozat érkezése újabb izgalmakat hoz a technológiai világban.

A közelmúltban bejelentették, hogy a jövőre érkező Galaxy S25 sorozathoz a Qualcomm lehet az egyetlen chipset-szállító. Ez azt jelentené, hogy mindhárom Galaxy S25 modell globálisan megkapja a következő generációs chipsetet, amely állítólag a Qualcomm Snapdragon 8 Gen 4 nevet viseli. A pletykált Exynos 2500 lapkakészlettel nem lesznek változatok. Ez a kilátás máris sok rajongót izgatottá tett, mivel egyesek nem örültek a Samsung azon döntésének, hogy az idei Galaxy S24 szériával visszahozza az Exynost, mivel a tavalyi Galaxy S23-as sorozattal a kizárólag Snapdragonra való áttérés remek eredményeket hozott. Úgy tűnik azonban, hogy a Samsung mindent megtesz annak érdekében, hogy a 2025-ös zászlóshajó egyes változataiban az Exynos 2500 kerüljön felhasználásra.

Egy dél-koreai jelentés szerint azért jöhet szóba minden Snapdragon a Galaxy S25 sorozatban, mert az Exynos 2500 hozamai nagyon alacsonyak. A hozamok korábban egyszámjegyű tartományban voltak, ami nem volt ideális. A Samsung azonban állítólag képes volt javítani a folyamaton, ami segített a hozamot 20%-ra emelni. Bár ez jelentős javulás, még mindig nem elég. A jelentés hozzáteszi, hogy a hozamnak legalább 60%-osnak kell lennie ahhoz, hogy a chip tömeggyártásba kerülhessen. A Samsungnak ezt reálisan az idei év harmadik negyedévére kell elérnie, hogy a chipsetek a 2025 első negyedévében megjelenő Galaxy S25 készülékekbe kerülhessenek. Hogy ez megtörténik-e vagy sem, azt még nem tudjuk.

Az Exynos 2500-zal kapcsolatos részletek egyelőre korlátozottak. Egyes pletykák azt állítják, hogy a Samsung 2. generációs 3 nm-es eljárásán készülő chipsetnek köszönhetően a Snapdragon 8 Gen 4 teljesítményhatékonysága elérheti vagy akár meg is haladhatja azt. Az alacsonyabb hozamok azonban továbbra is azzal a kockázattal járnak, hogy a tömeggyártás nem lesz életképes, ha a minimális hozamküszöböt nem sikerül időben elérni.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?