Google és Samsung együttműködés: új funkciók a Galaxy Z Fold 6 és az XR platform számára

2024.07.10| 9to5Google

A Google és Samsung legújabb bejelentései új funkciókat és technológiai fejlesztéseket hoznak a Galaxy Z Fold 6 és a közelgő XR platform számára, különös figyelmet szentelve a multitasking képességeknek és a vizuális keresési funkcióknak.

A januári Galaxy Unpacked eseményhez képest a mai Google bejelentés csak néhány, de annál izgalmasabb újdonságot hozott a Galaxy Z Fold 6 bemutatásával és a "közelgő XR platform" újabb említésével.

Az egyetlen új Gemini funkció, amelyet a Fold 6-hoz bejelentettek, a multitasking képesség. A májusi I/O 2024 során már szó esett arról, hogy a Gemini hamarosan overlay panelként fog működni még az eredmények leadásakor is, ahelyett, hogy teljes képernyős felhasználói felületre váltana. A Google ma bemutatta, hogyan lehet a Gemini overlay-t egy osztott képernyős oldalpanelre áthelyezni, ami növeli a felhasználói élményt és hatékonyságot.

A Google emellett megerősítette, hogy a YouTube-hoz érkezik a "Kérdezz erről a videóról" funkció, amely a meglévő "Add this screen" és "Ask this PDF" funkciókhoz csatlakozik. Ez a funkció lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy további információkat kérjenek a nézett videókról, így még több interaktív lehetőséget kínál a platform.

A vizuális keresési funkciók terén is vannak újdonságok. "E hónap végétől kezdve" a Circle to Search képes lesz QR- és vonalkódok beolvasására, valamint segíthet összetettebb témák, például a szimbolikus matematika elsajátításában. A Google szerint ez a funkció még az év vége előtt több Samsung készüléken is elérhetővé válik.

A Google kiemelte a YouTube TV multiview funkcióját is, amely lehetővé teszi, hogy egyszerre akár négy különböző streamet nézhessünk. Ez a funkció április végén kezdte meg a bevezetését az Androidra, és különféle előre kiválasztott kombinációkat kínál, mint például futball, hírek, időjárás és egyidejű sportesemények.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A viselhető eszközök terén a Wear OS 5 már elérhető a Watch Ultra és a Watch 7 készülékeken. Az új operációs rendszer csak a Watch Face formátumot támogatja, így a régi óraarcok nem tölthetők le.

Rick Osterloh röviden beszélt a Samsunggal és a Qualcommal közösen fejlesztett "közelgő XR platformról". Ezt a platformot először 2023 januárjában jelentették be, és bár Osterloh további részleteket nem osztott meg, hangsúlyozta, hogy érdemes lesz figyelni rá.

Osterloh említést tett a Gemini Live-ról is, amely "generatív AI valós idejű multimodális természetes nyelvi modellekkel" fog működni. A Google izgatottan várja, hogy a Samsunggal szorosan együttműködve hamarosan elhozza ezt az innovációt a felhasználók számára.

A Google és Samsung közös bejelentései új szintre emelik a technológiai fejlődést, és izgalmas lehetőségeket kínálnak a felhasználóknak a Galaxy Z Fold 6 és az új XR platform révén.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?