Google leegyszerűsíti a Gemini kezdőképernyőt Androidon

2024.09.23| 9to5Google

A Google leegyszerűsítette a Gemini kezdőképernyőt Androidon, hogy letisztultabb és könnyebben használható felületet biztosítson.

A Google nemrégiben jelentős frissítést hajtott végre a Gemini alkalmazás Androidos felhasználói felületén, amely sokkal egyszerűbbé és letisztultabbá tette a kezdőképernyőt. Ez a változtatás követi azt az irányt, amelyet a Google már a webes verziónál is alkalmazott, hogy minimalista, átláthatóbb élményt nyújtson a felhasználóknak.

A korábbi kezdőképernyőn a "Gemini Advanced" logó dominált, kiegészítve egy javaslatok karusszelével, amit ugyan el lehetett rejteni, de sokak számára zsúfoltnak tűnhetett. Ezenkívül megjelent a "Chats & Gems" lista, ami a beszélgetések és egyéb tartalmak gyors elérését szolgálta. A frissítés után azonban a felület sokkal letisztultabb lett, a bonyolult elemek nagy részét eltávolították. Most csupán egy egyszerű üdvözlőüzenet látható ("Helló, "), és a képernyő tetején egy fiókváltó gomb, mellette pedig egy új üzenetbuborék ikon, amely a legutóbbi beszélgetésekhez és drágakövekhez nyújt azonnali hozzáférést. Ez a dizájn megfelel a Google többi alkalmazásának is, ahol szintén hasonló, praktikus és áttekinthető kialakítást követnek.

Az alsó részen található csevegődoboz nem változott, de ez az egyetlen elem, amely jelzi, hogy a felhasználó az ingyenes Gemini vagy a fizetős Gemini Advanced változatot használja. A változtatások szellemisége a Google Search ikonikus kezdőlapjának egyszerű, funkcionális stílusából merít ihletet, és a kevesebb több elvét követi. A cél az volt, hogy a felhasználók gyorsabban és könnyebben elérjék az alkalmazás legfontosabb funkcióit.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Ez a leegyszerűsített felhasználói felület nemrég jelent meg a mobilplatformokon, két héttel ezelőtt kezdték tesztelni Androidon, amikor néhány felhasználó már láthatta a gemini.google.com új kezdőképernyőjét. A frissítés mostanra szélesebb körben elérhetővé vált több Androidos készüléken, ugyanakkor az iPhone-felhasználók egyelőre nem kapják meg ezt az új dizájnt. Ehelyett az iOS platform nemrégiben kapott egy gyorsbillentyűt és widgetet a Gemini alkalmazás használatához, így az iPhone-os felhasználók más módon érhetik el a szolgáltatásokat.

A Google frissítései a Gemini alkalmazáshoz folyamatosan bővülnek, és az integráció az ökoszisztémába egyre mélyebb. A nemrég bevezetett újdonságok között megtalálható például a Google Tasks és Keep bővítmény a webes verzióban, valamint a Gemini Live szolgáltatás, amely az ingyenes felhasználók számára is elérhetővé vált Androidon. Ez a folyamatosan fejlődő platform új szintre emeli a Google felhasználói élményét, különösen a mobilon, ahol a praktikus, gyors hozzáférés és a zökkenőmentes integráció a fő cél.

Az új felület tehát nemcsak esztétikailag, hanem funkcionálisan is javítja az alkalmazás használhatóságát, és a Google más alkalmazásaiból ismerős letisztult dizájn trendet követi. A változtatásokat azok is hamar észre fogják venni, akik régóta használják az alkalmazást, mivel a karcsúsított felület intuitívabbá teszi a mindennapi használatot.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

    iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

    2024.08.15
    | Android Authority
    A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
    Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

    Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

    2024.08.22
    | Android Headlines
    Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
    Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

    Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

    2024.09.10
    | Phone Arena
    Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
    Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

    Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

    2024.09.04
    | 9to5mac
    Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.