Google Photos: miért is jó ez nekünk?

2015.06.02| Google Blog

A Google a múlt heti Google I/O rendezvényen mutatta be a Photos szolgáltatást, amely egyaránt elérhetõ Android és iOS rendszerre.

 További friss Telefongurus hírek erre!

A Google a múlt heti Google I/O rendezvényen mutatta be a Photos szolgáltatást, amely egyaránt elérhetõ Android és iOS rendszerre. Az új kliens legfontosabb újítása, hogy végre korlátlan mennyiségû fotót enged menteni nem csak kettõ, hanem akár tizenhat megapixel méretben, valamint videót akár 1080p felbontásban, lebutítás nélkül. A képeket és a filmeket automatikusan elmenthetõk, valamint a készülékek között szinkronizálhatók. A Photos nem csak egy egyszerû ráncfelvarrás lett, hanem valóban új élményt és számos új funkciót biztosít a felhasználóknak, így könnyû kezelni az elkészült több ezer fotót, de pillanatok alatt megkereshetõ egy bizonyos kép idõpont, dátum, hely (automatikusan menti ugyanis az EXIF adatokat, illetve automatikusan felismeri az ismert helyeket), tartalom (például kutya szóra kiad minden, kutya fotót) alapján, és a szerkesztés és a továbbküldés is egyszerûbb lett.

Már mappázni sem szükséges, illetve másokat megjelölni a képeken, a Photos ugyanis mindezt automatikusan megteszi helyettünk. A szerkesztõje igen sokoldalú, lehetõséget ad módosítani a fényerõt vagy engedni az automatának feljavítani, akad itt kollázs készítés, animációk összehozása, filmek zenei aláfestéssel, stb. A Google Takeout segítségével egyetlen kattintással minden fotóról másolat készíthetõ merevlemezre, valamint amint feltöltõdtek a képek a felhõbe, külön beállítással kérhetõ a mobilon lévõ darabok törlése. Fiókonként 15 gigabájt jár mindenkinek ingyen, ám havi mindössze 2 dollárért további 100 gigabájt tárhely vásárolható, illetve 10 dolláros havidíjért 1 terabájt jár.



A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.