Gyorsabb vezeték nélküli töltés jön az iPhone 15 szériától

2023.05.26| 9to5 Mac

A Wireless Power Consortium az Apple-lel közösen dolgozik a MagSafe-on alapuló következő generációs "Qi2" szabványon.

Tegnap egy új pletyka bukkant fel, amely azt állította, hogy az iPhone 15 megnyitja a gyors vezeték nélküli töltési sebességet minden 15 W-os Qi töltő számára. Most egy új hír leírja, hogy ez hogyan fog működni.

A ChargerLAB szerint az Apple az iPhone 15-ös termékcsaláddal kezdődően kezdi el támogatni az új Qi2 szabványt a vezeték nélküli töltéshez.

Az Apple 2017 óta támogatja a Qi vezeték nélküli töltési szabványt az iPhone 8 és az iPhone X megjelenésétől. Az iPhone 12-vel az Apple bevezette saját MagSafe technológiáját a hatékonyabb vezeték nélküli töltéshez. Azóta a Qi és a MagSafe egymás mellett létezik, de a 15 W-os gyorstöltés a MagSafe tanúsított töltőkre korlátozódik.

A Qi2 az iparági szabvány szerinti vezeték nélküli töltés következő generációja, és az Apple MagSafe technológiája történetesen a Qi következő generációjának alapja. A MagSafe mágneseket használ a mágneses töltőtekercsek megfelelő összehangolásához, hogy a leghatékonyabb vezeték nélküli töltési élményt biztosítsa.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A ChargerLAB hozzáteszi, hogy a Qi2 potenciálisan képes meghaladni az iPhone jelenlegi 15 W-os vezeték nélküli töltési sebességhatárát, bár az Apple meglehetősen konzervatívan szabályozta a vezeték nélküli töltési sebesség teljesítményét.

A vezeték nélküli töltők gyártói számára a Qi2 tanúsítás költséghatékonyabb lesz, mint a MagSafe az Apple MFi (Made for iPhone) programján keresztül. Ez azért van így, mert az MFi tanúsításhoz szükséges hardver körülbelül 16 dollárba kerül töltőnként, állítja a ChargerLAB. Az olcsóbb hardverek olcsóbb vezeték nélküli töltőket jelentenek.

Mindent egybevetve, az Apple részvétele a vezeték nélküli töltésben és a Qi szabványban a vezeték nélküli töltési iparág egésze számára győzelemnek bizonyul. Még ha a MagSafe egy drágább technológia is, az Apple hozzájárulása a Qi2-hez előremozdítja az iparágat az összes okostelefon és vezeték nélküli töltő kiegészítő tekintetében. Az Apple várhatóan még idén szeptemberben piacra dobja az iPhone 15 termékcsaládot.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.