Hangulatos otthonok üde színfoltja a lila szőnyeg

2023.02.24
Címkék:

A lila szín sokakban ellenérzéseket vált ki, nem szeretik magukon sem látni, a lakberendezésben pedig végképp messziről elkerülik.

Ezzel szemben vannak, akik viszont kifejezetten kedvelik pazar árnyalatainak valamelyikét.

 

A romantikus provence-i stílus követői a levendula árnyalatát előszeretettel használják az enteriőr kialakításának folyamatában is. A meleg tónusú bíbor szín pedig élénkségével és mélységével teremt középpontot bármilyen stílusú arculatot követve.

 

A lila alkalmazása a lakberendezésben

 

A lila egy határozott, karakteres szín, ezért óvatosan kell bánni az alkalmazásával, nagy felületen például kimondottan nyomasztó közeget teremthetünk vele, ha túlzásokba esünk. A legjobb, ha textíliákon jelenítjük meg: párnahuzaton, függönyön vagy szőnyegeken.

 

A gyerekek meghitt kis kuckójában, főleg a kislányok szobájában nagyon kedvelt darab a lila gyerek szőnyeg. A kicsi lánykák a rózsaszín mellett a lilát szeretik talán a legjobban, úgyhogy akár nem kifejezetten nekik szánt, de lila színű darabokat is választhatunk számukra, bizonyára örömmel fogadják majd.

 

A nappali közepén lefektetett nagyméretű lila szőnyeg feldobja a fehér vagy drapp falakat, egy homokszínű ülőgarnitúrával pedig tökéletes lesz az összhang. Ezt a kitűnő képet lila virágmintás párnákkal még tovább fokozhatjuk.

 

A hálószobában is használhatjuk nyugtató és kellemes árnyalatait, akár kombinálva ezeket, hisz mindegyik kitűnően passzol egymáshoz. Ez a variáció nagyon meghitt, otthonos hangulatot fog varázsolni az alvóhelyiségünkbe.

A lila shaggy szőnyeg

 

A Szőnyeg textil webáruház kínálatában megtalálhatók a fantasztikus, álompuha shaggy szőnyegek is a lila különböző árnyalataiban. A bársonyos puhaságával csábító shaggy szőnyeg vonzerejét a lila tónusok csak továbbfokozzák.

 

Otthonunk hangulatát feldobja ez a lenyűgöző párosítás: a nappali, a háló, a dolgozószoba, de akár a gardrób esztétikus kiegészítője lehet a lila shaggy szőnyeg. Komfortos érzést biztosít lábainknak, üde megjelenésével pedig szemeinknek garantálja a fantasztikus látványt.

 

Minimalista stílushoz jobban illenek az egyszínű darabok, de a bátrabbak választhatnak a különböző mintázatok közül.

 

Lila más színekkel társítva

 

Más színnel kombinálva tompíthatjuk vagy élénkíthetjük a lilát. A lehetőség nagyon sokféle lehet, mivel a lila árnyalatai is különbözőek, nem mindegy, hogy a vörös vagy a kék dominál benne.

 

A meleg barna finomítja és harmonizálja a lila egyeduralmát, a sárga kontrasztként remekül alkalmazható a lila mellett. A csillogó fémszínekkel nagyon jó párost alkotnak a lila sötétebb tónusai. Pirossal vagy rózsaszínnel társítva modern és dekoratív közeget teremt.

 

A lila az elegancia és a luxus szimbóluma, ugyanakkor a sötétebb árnyalatai férfias, akár misztikus jelentéstartalmat is hordoznak. Vegyük figyelembe az összképet és bátran alkalmazzuk a lakberendezésben, dobjuk fel a lakást egy varázslatos lila szőnyeggel!

 További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?