Három év múlva lesz csak microLED-es Apple Watch Ultra

2023.07.05| MacRumors

A microLED kijelzővel ellátott Apple Watch Ultra a pletykák szerint nem 2025-ben, hanem 2026-ban fog megjelenni.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az Apple köztudottan dolgozik az Apple Watch Ultra frissített verzióján, amely egy következő generációs microLED kijelzőt használ, de a Trendforce piackutató cég szerint gyártási problémák miatt ismét elhalasztották az eszközt.

A Ross Young kijelző elemző által áprilisban megosztott információ szerint a microLED kijelzős Apple Watch Ultra legkorábban 2025 második felében fog megjelenni, nem pedig 2024 végén, ahogy az eredeti pletykák szerint.

A Trendforce most úgy véli, hogy másodszor is elhalasztották, és nem valószínű, hogy 2026 első negyedéve előtt fog megjelenni, a magas gyártási költségekkel kapcsolatos problémák miatt, amelyeket meg kell oldani, mielőtt az Apple megkezdheti a tömeggyártást.

Állítólag az Apple az elmúlt évtizedben több mint 1 milliárd dollárt fektetett be házon belüli microLED-ek fejlesztésébe, hogy csökkentse a Samsung Display-től való függőségét, és szigorítsa a kijelzőpanel-szektor kulcsfontosságú összetevőinek ellátását.

Az ‌Apple Watch Ultra‌ lesz várhatóan az első olyan Apple készülék, amely microLED kijelzőt alkalmaz. A jelenlegi ‌Apple Watch Ultra‌ szabványos OLED technológiát használ, míg a microLED az OLED számos előnyét kínálja néhány fejlesztéssel együtt.

A LED-kijelzőkhöz képest a microLED sokkal energiahatékonyabb, és valószínűleg jelentősen megnövelné az akkumulátor élettartamát az ‌Apple Watch Ultra‌ és más eszközökön, amelyek a jövőben alkalmazzák a technológiát. Az OLED-del ellentétben sokkal kisebb a képernyő beégésének kockázata, és a microLED-ek potenciális élettartama hosszabb.

A microLED kijelzők kontrasztjavítást és gyorsabb válaszidőt is biztosítanak a pixelszintű egyedi világításnak köszönhetően, valamint a színek jobbak és világosabbak. Dióhéjban ez egy új generációs technológia, amely felülmúlja az OLED-et és a miniLED-et.

Az Apple már teszteli a microLED kijelzőket az Apple Watch-hoz, és a kijelzők állítólag világosabb, élénkebb színekkel rendelkeznek, és úgy néznek ki, mintha a tartalom "az üveg tetejére lenne festve". Az Apple azt tervezi, hogy a technológiát a jövőben az iPhone-ra és más eszközökre is bevezeti.

Mint minden korai pletyka az olyan eszközökről, amelyek évek múlva érkeznek, ezek is megbízhatatlanok lehetnek az indulási időzítést illetően, mivel az Apple-nek gyakran el kell tolnia a megjelenési dátumokat a tervezés, a komponensek beszerzése, a gyártás és egyebek késése miatt.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

Megérkezett az első Samsung Galaxy Watch7 pletyka, és nagyon biztató

2023.10.26
| Phone Arena
Ha tétovázott a Samsung nemrégiben kiadott Galaxy Watch6-jának megvásárlása mellett, mivel a tavalyi Galaxy Watch5-höz képest viszonylag kevés jelentős frissítést kapott, a jövő évi Galaxy Watch7-ről szóló mai jelentés nagy valószínűséggel növelni fogja ezt a vonakodást.
Drágább lesz az iPhone 15 Pro Max, mint várjuk

Drágább lesz az iPhone 15 Pro Max, mint várjuk

2023.07.07
| Phone Arena
Régóta írunk a 2023-as iPhone modellekről, és már csak nyolc hét van hátra attól, hogy hivatalosan is bemutassák az iPhone 15 sorozatot.
Kíváncsi vagy az új Apple Watch-ok akkumulátor kapacitására? Megmutatjuk!

Kíváncsi vagy az új Apple Watch-ok akkumulátor kapacitására? Megmutatjuk!

2022.09.14
| GsmArena
Az Apple-nek szokása, hogy termékei esetében elhagyja az akkumulátor kapacitásának értékeit, és ehelyett inkább órákban méri az akkumulátor élettartamát.
Apple Watch Ultra 2: egyszerűen a legjobb

Apple Watch Ultra 2: egyszerűen a legjobb

2023.09.13
| MacRumors
Az Apple Watch Ultra 2 gyorsabb S9 chipet, új Ultra Wideband chipet és az Apple valaha volt legfényesebb kijelzőjét tartalmazza.