Hasznos tippek robotporszívó üzembe helyezése előtt

2022.07.20
Címkék:

A robotporszívók között számos olyan modell található, amelyik abszolút a megfizethető kategóriába tartozik. Főleg annak fényében, ha figyelembe vesszük, hogy mennyi időt és energiát tud megspórolni egy év alatt egy ilyen hasznos eszköz.

Persze azért még így is egy olyan technikai berendezésről van szó, amiből nem szívesen szerezne be havonta újat az ember. Éppen ezért érdemes néhány dologra odafigyelni, nemhogy az üzemeltetése, de már az üzembe helyezést megelőzően.

A kicsomagolás

Rögtön a kicsomagolást követően keressük meg a használati útmutatót és nézzük meg, hogy a garanciával minden rendben van-e. Vannak olyan műszaki termékek, amelyek regisztrálása esetén akár további egy év garanciát lehet nyerni. Ez általában nem egy bonyolult folyamat.

Ellenőrizzük, hogy megvan-e minden egyes tartozék, ami szerepel a használati útmutatóban. Ezt követően érdemes alaposan elolvasni, áttanulmányozni az általunk választott robotporszívó használati útmutatóját.

Üzembe helyezés előtti teendők

A robotporszívó akkumulátorának aktiválásához a hátára kell fordítani az eszközt. Egy Roomba robotporszívó esetén ez úgy zajlik, hogy egy sárga műanyag szalagot lehet látni, ami kilóg a robotból. Ezt egy gyors mozdulat segítségével ki kell húzni. A Roomba egy dallamot is lejátszik ilyenkor, ezzel jelezvén, hogy az aktiválás sikeresen megtörtént.

Az aksiban jellemzően van egy kevés töltés. Érdemes bekapcsolni ezért a robotot és megvárni, hogy teljesen lemerüljön. Eközben a dokkolóállomást áram alá kell helyezni, majd a fal mentén úgy kell elhelyezni, hogy a robotporszívót hozzá lehessen csatlakoztatni.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A lemerült robotporszívót csak akkor csatlakoztassuk a dokkolóhoz, ha teljesen lemerült. Ha sikerrel végrehajtjuk ezt, akkor villogni fog a töltéskijelző, így jelezve azt, hogy az eszköz töltése folyamatban van. Amikor a robot feltöltődött, akkor zölden fog világítani a kijelző.

További hasznos tippek

A robotporszívó ügyes eszköz, hasznos lehet a mindennapokban, de tudni kell, hogy vannak fizikai korlátai. Érdemes ellenőrizni, hogy vannak-e olyan bútorok vagy fűtőtestek, amelyek sérülést okozhatnak a robot külsején, ha nekikoccannak. Ha akadnak ilyenek, akkor lehetőség szerint gondoskodni kell arról, hogy a robot oda ne tudjon elkalandozni.

Fordítva is igaz a dolog, azaz a robotporszívó is tud kárt okozni. Például ha az útjában hagyunk egy billegő vázát, akkor az ripityára törhet.

Kiemelten fontos, hogy a robotporszívó ne találkozzon folyadékkal semmilyen irányból. Ne engedjük be a fürdőszobába, és az sem szerencsés, ha felülről kap vizet. Ha mégis megtörténne a baj, akkor azonnal le kell állítani, a hátára kell fordítani. Ki kell kapni belőle az aksit, és érdemes hívni a szervizt is.

Ideális esetben egyébként az aksi úgy marad tartós, ha sokszor merül le és sokszor töltődik fel. Amennyiben valamilyen okból hosszabb ideig nem szeretnénk használni a robotporszívót, akkor célszerű úgy tárolni, hogy az akkumulátort kivesszük belőle.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?