Hatalmas kudarc az iPhone 16: itt van a válasz!

2024.10.24| Phonearena

Fedezd fel a meglepő okokat, amelyek miatt az iPhone 16 eladásai a vártnál drasztikusabban zuhantak, és tudd meg, hogy a piacon valódi verseny zajlik!

Az iPhone 16 sorozat eladása nem felel meg az Apple által remélt szintnek, hiszen a legújabb elemzések szerint a gyártást is csökkentették. A megbízható forrásnak számító Ming-Chi Kuo felfedte, hogy az Apple közel 10 millió egységgel csökkentette az iPhone 16 megrendeléseit a 2024 negyedik negyedévére és a 2025 első felére vonatkozóan.

A lefaragások leginkább az alap és a Plus modelleket érintik, ami arra utal, hogy a Pro modellek iránti kereslet összhangban van az elvárásokkal. A csökkentések után az Apple várhatóan 84 millió egységet fog előállítani 2024 második felére, szemben az eredetileg tervezett 88 millióval. A negyedéves bontás a következőképpen alakul:

- 2024 negyedik negyedév: 80 millió egység (szemben a 2023 negyedik negyedévében gyártott 84 millióval)
- 2025 első negyedév: 45 millió egység (szemben a 2024 első negyedévében gyártott 48 millióval)
- 2025 második negyedév: 39 millió egység (szemben a 2024 második negyedévében gyártott 41 millióval)

Az Apple bevételét nem valószínű, hogy érinti a Q4-es csökkentés, mivel a gyártott és eladott iPhone-ok száma között tavaly nagyobb eltérés volt, mint idén. Ezen kívül segít, hogy az iPhone 16 Pro Max, a legdrágább modell a sorozatban, várhatóan a legjobban fogyó termék lesz a negyedév során.

A csökkentések hatása 2025 első felében lesz a legszembetűnőbb, részben az iPhone SE 4 megjelenése miatt, ami alacsonyabb átlagárat eredményez. Korábban úgy vélték, hogy az Apple Intelligence bevezetése növelni fogja az eladásokat, de úgy tűnik, a cég már nem számít arra, hogy az AI megfordítja a helyzetet.

A legfrissebb jelentés egybeesik egy pár héttel ezelőtti Barclays-jelentéssel, amely arról számolt be, hogy az Apple három millió egységgel csökkentette az iPhone 16 gyártását a negyedik negyedévben. Ez a jelentés arról is beszámolt, hogy az iPhone 16 eladásai 15%-kal csökkentek az előző évhez képest.

Mindkét hír arra utal, hogy a hardveres innovációk hiányos hangsúlyozása is szerepet játszik abban, hogy a kereslet gyenge az Apple legújabb készülékei iránt.

Felmerül a kérdés, hogy ez azt jelenti-e, hogy az Apple nem tudja megelőzni a Samsungot, mint a legnagyobb eladó a negyedik negyedévben, ahogy korábban várták? Csak az idő fogja megmondani.

 

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

2024.10.14
| Android Authority
Mostantól a Samsung telefonokon is hozzáadható a Google Wallet csempéje a Gyorsbeállításokhoz.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.