Hogyan csökkentette felére a nem fogadott hívások számát a robotvezérlő?

2023.06.26
Címkék:

A nem fogadott hívások problémája azokban az iparágakban a legégetőbb, ahol a vevőszerzés költségei magasak.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Az ingatlanszektorban például az egy hívásra jutó kiadás több ezer forintra tehető. A fejlesztői szektorban viszont nagyon magas az elutasított hívások aránya,  kutatások szerint a teljes telefonos megkeresések 30 százalékát teszik ki.

Elmeséljük, hogyan csökkentette a felére az elutasított hívások arányát a robotvezérlő bevezetése, anélkül, hogy további call center munkatársakra lett volna szükség. 

KOMPaaS ügyfél jelemzői

Ügyfelünk egy ingatlanfejlesztő cég, ahol a hívások átlagosan 25%-a elveszik. Ezt a helyzetet belsőleg elemeztük, és megállapítottuk, hogy a leggyakoribb ok az operátor figyelmetlensége. Ez azt jelenti, hogy más hívásokkal vannak elfoglalva, és elfelejtik visszahívni a nem fogadott hívásokat. Az olyan tényezők, mint a rossz időpontban történő visszahívás vagy az ügyféllel való kevesebb kapcsolatfelvételi kísérlet szintén negatív hatással voltak.

 A vállalat ezért úgy döntött, hogy megbíz minket azzal, hogy hatékonyabbá tegyük a visszahívás-ellenőrző rendszerét, és különböző forgatókönyveket állítsunk fel a nem fogadott hívások kezelésére.

Megoldás keresése

Javasoltuk, hogy az ügyfél telephelyén telepítsük a virtuális alközpont robotvezérlő funkcióját, és a következő feltételek szerint állítsunk fel egy automatikus hívásátirányító rendszert: 

  • Ha egy nem fogadott hívás 30 percig nem kerül megválaszolásra, akkor az újrahívási sorba kerül.
  • Ha egy hívást munkaidőn kívül regisztrálnak, akkor a következő munkanapra kerül sorba.
  • A két másodpercnél rövidebb ideig tartó hívásokat a rendszer nem tekinti nem fogadottnak,  nehogy olyan ügyfelet hívjon vissza, aki tévesen tárcsázott. 
  • Ha az ügyfél többször hívja válasz nélkül, a robot nem teszi fel a számot újra a listára.
  • A visszahívás során az ügyfél várakozási idő 20 másodperc, hogy ne tűnjön túlságosan tolakodónak
  • Az ügyfél újbóli visszahívására tett kísérletek közötti időköz 20 perc, a próbálkozások száma pedig összesen öt.

A megválaszolatlan hívásokra vonatkozó visszahívási szabályokat ezután az első visszahívási sorban állították be, hogy elkerüljék az olyan ügyfelek elvesztését, akiket nem lehet a lehető legrövidebb időn belül elérni. A második visszahívási sorozatban a válaszadási késleltetést megnövelték, a visszahívási intervallumot meghosszabbították, és csökkentették az ügyféllel való kapcsolatfelvételi kísérletek számát. 

Eredmények

 A robotvezérlő funkció az első három hónapban körülbelül felére csökkentette az elveszett hívások arányát. Az operátorok megjegyezték az automatizált visszahívások előnyeit, mondván, hogy nyugodtabbnak és kevésbé idegesnek érzik magukat, amikor nem tudnak elérni egy ügyfelet. A jobb ügyfélkezelésnek köszönhetően a fejlesztő nemcsak a reklámköltés optimalizálása mellett döntött, hanem úgy is, hogy nem tervezi a kapcsolattartó központ bővítését, ami jelentős összeget igényelt volna.

 Így egy olyan összetett és drága piaci szegmensben, mint az ingatlanpiac, az alacsony költségű robotvezérlő megbízható asszisztenssé vált a megkeresések kezelésében.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?