Hogyan dekorálj halloweenkor?

2023.09.12
Címkék:

A halloween tökéletes alkalom arra, hogy feldíszítsük az otthonunkat és megmutassuk a kreativitásunkat.

Érdemes kísérletezni ebből az alkalomból a különböző típusú dekorációs elemekkel.

 

A rémisztő éjszakára bátran készíthetőek saját kezűleg is dekorációs elemek, de egyszerűbb megoldás, ha webáruházból történik a beszerzésük. Erre nyújt tökéletes megoldást a DekorPlaza.hu a halloweeni díszeivel. Ezen az oldalon minden beszerezhető, amire a dekoráláshoz szükség lehet. Modern dekorációs elemeket kínál minden alkalomra, mosolyt visz az otthonokba.

Mit érdemes tudni a halloweenről?

 

A halloween az all hallows even, vagyis a mindenszentek előestéjének rövidített alakja. Angolszász ünnep, amelynek alkalmából a gyerekek ijesztő jelmezekbe öltöznek, és házról házra járnak édességet gyűjtve. Eredete visszanyúlik a pogány időkre. A jelmezes vonulás és az édesség gyűjtése ma már a gyerekek kedvelt szórakozásává vált. 

 

A legenda szerint halloween alkalmával, vagyis október 31. éjszakáján elmosódik a határ a halottak és az élők között, és az elhunyt lelkek szellemei visszatérnek felkeresni a korábbi lakóhelyüket. Ezt próbálják az emberek megakadályozni ezen az éjszakán. Hogyan? Például tüzet gyújtanak, ijesztő jelmezekbe öltöznek és felvonulnak, és rémisztő dekorációs elemeket helyeznek el az otthonukban.

 

A dekoráció központi eleme minden esetben a faragott töklámpás

 

Az ünneplést a skótok és az írek honosították meg Amerikában, ma már pedig az egész világon elterjedt a halloween. Az emberek rémisztő jelmezekbe bújnak világszerte, maszkokat vesznek fel, klasszikus ünnepi ételeket és italokat készítenek. Ezekhez minden esetben fő alapanyagként szolgál a sütőtök. 

 

Továbbá ezen az éjszakán halloweeni játékokat játszanak, jelmezes partikat rendeznek, és ahogy már korábban említettük, feldíszítik az otthonaikat. A dekoráció központi eleme minden esetben a faragott töklámpás. Ennek elkészítési módjáról számos videó található az interneten, valamint különféle minták is beszerezhetőek.

 

Hogyan dekoráljunk ezen az ünnepen?

 

Első lépésként mindenképpen érdemes készíteni egy töklámpást. Csupán néhány kellékre lesz hozzá szükség, és egyszerűen elkészíthető. Tökéletes dísze lesz a terasznak vagy a bejárati ajtó előtti térnek. Amennyiben erre nincs idő, központi elemként szolgálhat egy töklámpást ábrázoló bolti dekoráció is. 

 

Nem muszáj az egész lakást feldíszíteni, ki lehet választani egy szegmenst is, egy kedvenc helyet, ahol elhelyezésre kerülnek a különböző elemek. Persze a lelkesebbek minden helyiséget feldíszíthetnek, kertes házak esetében az udvar is tökéletes helyet biztosít a halloweeni dekorációnak. A különféle elemek válogatása során mindenképpen figyelembe kell venni, hogy milyen jelképek jellemzőek erre az ünnepre. Idetartozik például a csontváz, a töklámpás, a pókháló, a boszorkány, a fekete macska, a pók, a denevér és a szellem. Jó készülődést kívánunk!

 További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?