Hogyan néz ki egy profi bőrápolási rutinja?

2022.04.12
Címkék:

Üvegcsék, tégelyek, tubusok, kacifántos nevű összetevők, furcsa rövidítések, értelmezhetetlen százalékok és faktorszámok…

 Laikus szemmel ilyennek tűnhet egy profi bőrápolási rutinja. Való igaz, hogy mint minden mást, az arcápolást is tanulni kell, ennek pedig az a legjobb módja, ha ellesünk néhány trükköt azokról, akik jártasak a témában. 

 

Kezdjük az alapokkal: a tisztítás

 

Alapszabály, hogy semmilyen hatóanyagot sem viszünk fel piszkos bőrre, ugyanis így sokkal kevésbé lesz képes kifejteni a hatását. Márpedig az arcunkon akkor is ott vannak a szennyeződések, ha nem látjuk őket: a levegőben szálló por, a faggyú, a verejték, a kezeinkről átkerült kórokozók mind-mind megtalálhatóak a bőrünkön.

 

Ezért egy profi bőrápoló mindig egy alapos tisztítással kezdi a rutinját. Természetesen ehhez használ a bőrtípusának megfelelő arclemosót is. Egy minőségi tisztító kozmetikum ismérve az, hogy hatékonyan eltávolítja a szennyeződéseket, de mégis gyengéd a bőrrel, a használata után nem alakul ki száraz, feszülő érzés vagy bőrpír. 

 

Szükség esetén pedig dupla lemosást is alkalmaz, tehát először a száraz bőrön micellás vizet vagy olajos lemosót használ, majd utána leöblíti a tisztító terméket. 

 

Szérumokkal és hámlasztókkal a bőrproblémák ellen

 

Ne feledjük: nincs olyan, hogy valakinek tökéletes a bőre! Még akinek makulátlanul szép is az arca, az is küzdhet időnként pattanásokkal, szárazsággal, pirossággal, zsírosodással – és most csak a leggyakoribbakat említettük. A különbség az, hogy egy profi bőrápoló tudja, hogy melyik problémát milyen hatóanyagokkal lehet orvosolni, és eszerint építi fel a rutinját.

 

A szérumoknak például bérelt helye van a haladó bőrápolásban, hiszen ezek a készítmények koncetráltabban tartalmazzák a hatóanyagokat, mint a krémek, ezáltal látványosabb eredményt is képesek produkálni.

 

A Helia-D Professional termékcsalád is többféle arcszérumot tartalmaz. A márkát eredetileg szakmai felhasználásra, kozmetikusok számára tervezték, viszont a sikereken felbuzdulva később lakossági vásárlók számára is elérhetővé tették.

 

A professzionális termékeknek ott a helye mindazoknál, akik komolyabban szeretnének foglalkozni a bőrápolással, és ehhez kiváló minőségű készítményeket használnának.

 

A szérumok mellett pedig célszerű rendszeresen hámlasztani is, hiszen ezzel segítünk a bőrünknek a megújulásban. Ez ismét egy olyan dolog, amiről egy profi bőrápoló sosem feledkezik meg.

Hidratálás és fényvédelem a bőr igényeinek megfelelően

 

Minden bőrtípusnak (még a zsírosnak is) szüksége van a nedvesség egyensúlyának fenntartására, így a hidratálókrém napi szintű használata elengedhetetlen. 

 

Persze az, hogy kinek melyik válik be a legjobban, az szintén a bőr típusától függ. Az optimális hidratálót kellemes “viselni”, hiszen nem hagy ragacsos réteget, nem zsírosítja a bőrt, és nem okoz irritációt vagy pattanásokat.

 

Végezetül egyetlen profi bőrápoló sem hagyja ki az arcápolási rutinjából a fényvédő használatát, hiszen jól tudja, a bőrt védeni kell a káros UV-sugaraktól.



 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?