Hogyan találhatunk megbízható Huawei szervizt a közelünkben?

2023.04.25
Címkék:

Huawei okostelefonunk van, és olyan problémákat tapasztalunk a készülékkel, amit csak egy szerviz tud orvosolni? Betörött a kijelző vagy elfáradt az akkumulátor, netán szoftveresen érzékelünk valami hibát?

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A hazai viszonyok ismeretében különösen nehéz ilyenkor megbízható helyet találni, ahol megfelelő háttér mentén javítják Huawei okostelefonunkat, azonban közel sem lehetetlen felkutatni egy javítóműhelyt, ahol minőségi alkatrészekkel és kellő szakértelemmel dolgoznak.

Sokan azonban nincsenek tisztában azzal, hogy mit is kellene figyelembe venniük egy megfelelő okostelefonos szerviznél a választáskor. Néha előfordul, hogy rögtön az első helyen biztos hátteret ígérnek a javításhoz, de vannak olyan típusok – mint például a Huawei is gyakran ilyen – amit csak kevés helyen tudnak szakszerűen javítani.

Mivel ez egyre több ember számára okoz gondot itthon, ezért felkerestük Böröndy Pétert, a budapesti Huawei Szerviz tulajdonosát, hogy foglalja össze nekünk, mitől lesz igazán jó egy konkrét márkára fókuszáló telefonszerviz, melyek a leggyakoribb meghibásodások és miként segítenek ők abban, hogy a vidéken élőknek se legyen probléma a megfelelő szerviz elérése.

Mitől lesz igazán jó egy Huawei szerviz? 

Az emberek többsége, ha Huawei szervizt keres, nagyon gyakran csak azt nézi, hogy mennyiért javítják az éppen aktuális hibát, illetve hol található a kérdéses szolgáltató, hiszen rengetegen nem tehetik meg, hogy több megyén is átutaztassák készüléküket azért, hogy az megfelelő kezekbe kerülhessen.

Adja magát tehát a kérdés, hogy mitől lesz igazán jó egy konkrét márkára fókuszáló telefonszerviz? A legfontosabb kritériumok, amiket figyelembe kell venni:

Gyári minőségű cserealkatrész

Lényeges pont, hogy a kérdéses szerviz legalább gyári minőségű cserealkatrészekkel dolgozzon. Sokan keresnek olyan helyeket, ahol eredeti gyári alkatrészekkel dolgoznak, azonban ilyent nem igazán lehet találni Magyarországon, ennél sokkal fontosabb legalább a gyári minőség elérése.

Honnan tudhatjuk mi végfelhasználóként, hogy mitől lesz gyári minőségű a cserealkatrész? Természetesen közel sem csak attól, hogy az adott szerviz azt állítja. Jó kiindulási pont lehet elsőként, ha elolvassuk az adott hely Google értékeléseit, de az is megfelelő előjel, ha például egy törött AMOLED kijelző helyére nem egy olcsóbb IPS LCD-t akarnak beépíteni. Ezekre a kritériumokra mindig figyeljünk oda!

Javítást adnak a garanciára

Mindig a megbízhatóságot tükrözi egy szerviznél, ha garanciát vállalnak a munkára és az alkatrészre egyaránt. Sokan mellőzik ezt a kérdést, de ahol legalább hat hónapot vállalnak mind a cserére, mind az új alkatrészre, az manapság a megbízhatóság egyik alapja.

Még a legjobb helyeken is előfordulhatnak ugyanis gyári hibás alkatrészek vagy kiegészítők, amiről nem a szerviz tehet. Amennyiben ilyesmivel találkozunk, mindig megnyugtató lehet, hogy legalább hat hónapig biztosan nem kell aggódnunk a frissen beszerelt alkatrészek és a munkavégzés miatt sem.

Megfelelő eszközpark

Minden telefonmárkának és modellnek megvannak azok a sajátosságai, amelyek speciális szerszámok meglétét igénylik a javításhoz. Ezek gyakran apróságok, de mégis elengedhetetlenül lényegesek ahhoz, hogy az adott készülék problémáját megfelelő minőségben orvosolni tudják.

Gyakori gond, hogy bizonyos célszerszámokat más alternatívákkal próbálnak helyettesíteni egy-egy szervizben, amivel nem lehet olyan precízen dolgozni, mint azokkal az eszközökkel, melyeket direkt erre a célra terveztek. Ezért a megfelelő szerszámok ígérete nagyon fontos lehet a megfelelő szerviz kiválasztásakor.

A tapasztalat is lényeges

Nyilván fontos kritérium a jó szerviznél a gyorsaság, hogy szükség esetén akár néhány órán belül visszakaphassunk javított okostelefonunkat, de legalább ennyire lényeges az is, hogy tapasztalt és felkészült csapat végezze az alkatrész cseréjét.

A túl sok márkával foglalkozó műhelyeknél ez a tudás gyakran megoszlik, felértékelődik, ezáltal a munkatársak közel sem biztos, hogy olyan jól értenek egy Huawei okostelefonhoz, mint egy szervizben, ahol csak és kizárólag ilyen típusú készülékek érkeznek minden nap.

A gyorsaság és az elérhető árak is a megbízhatóságot támasztják alá

Lényeges tulajdonság még a megfelelő szerviz kiválasztásakor a gyorsaság, valamint az is, hogy az adott helyen elérhető árakon dolgozzanak. Ez utóbbi nem azt jelenti, hogy feltűnően olcsó javítóműhelyt keresünk – hiszen ez is gyanakvásra ad okot –, hanem azt, hogy a nagy átlaghoz mérten, illetve a fenti kritériumok mellett a szerviz árai megfizethetők legyenek.

Ezen felül a gyorsaságot még érdemes kiemelni. Sok helyen ígérnek többnapos, sőt többhetes javítási időt, ami soha nem kecsegtet semmi jóval, hiszen előfordulhat, hogy vagy a megfelelő alkatrészek hiánya vagy más egyebek miatt nem tudják időben elvégezni a munkát.

A kijelző csere és az akkumulátor csere a leggyakoribb problémák 

Hogy milyen meghibásodások a leggyakoribbak a Huawei telefonok kapcsán? A budapesti szerviz tulajdonosa szerint határozottan a kijelző csere az egyik legáltalánosabb és leggyakoribb, de különösen a többéves készülékeknél mindennaposak az akkumulátor cserék is.

Itt fontos kiemelni, hogy a megbízható szervizek ismérve a megfelelő minőségű alkatrészek alkalmazása. A gyári minőség itt már bőven elegendő, hiszen egy cserealkatrész így kellő kvalitást, mégis megfizethető árcédulát képvisel, ami a kijelzők és az akkumulátorok esetén különösen fontos.

Ezek azok az alkatrészek továbbá, melyeket nem ajánlott otthon cserélni. Egyrészt nehéz jó áron megfelelő minőségű cserealkatrészeket vásárolni kis mennyiségben – még a régebbi modellekhez is –, másrészt pedig egy-egy ilyen munkához gyakran alaposan szét kell szedni a készülékeket.

Különösen egy akkumulátor csere során több alkatrészt meg kell mozgatni és ki kell szerelni, ami megfelelő szaktudás és célszerszám nélkül akár súlyosabb problémákat is generálhat, mint ami valójában volt a készülékkel. 

Hogy milyen alkatrészei cserélhetők egy Huawei okostelefonnak? A legtöbb modellnél a kijelző és az akkumulátor mellett egyáltalán nem okoz gondot, ha hátlapot, mikrofont, hangszórót vagy az USB portot kell cserélni.

Az ennél jelentősebb hardveres beruházásokat mindig alaposan meg kell fontolni, mert egy beázás vagy egy alaplapi hiba olyan költséges lehet – ha javítható egyáltalán –, hogy érdemesebb gyakran megfontolni inkább a készülék komplett cseréjét.

A szervizfutár szolgáltatással már vidékről is elérhető a Huawei Szerviz

Most, hogy már tudjuk, pontosan mit kell figyelembe vennünk egy megbízható Huawei szerviz kiválasztásakor, csak az a kérdés, hogy hol találhatunk ilyent? A vidéken élő felhasználók ugyanis gyakran találkoznak azzal a problémával, hogy bár szívesen javíttatnák készüléküket, azonban nem találnak megfelelő helyet hozzá.

Éppen ezért, ezeknek a felhasználóknak indította el a budapesti Huawei Szerviz a szervizfutár szolgáltatást, aminek a lényege leginkább az, hogy segítségével még az ország leginkább eldugott pontjain élő emberek is kényelmesen, az otthonukból juthatnak hozzá megbízható szervizszolgáltatásokhoz.

A szervizfutár ugyanis egyszerűen, az interneten keresztül kitöltött űrlapon keresztül megrendelhető, ezt követően pedig a tulajdonosnak nem is lesz más teendője, mint gondosan becsomagolni a hibás eszközt, és átadni az érkező futárszolgálat munkatársának.

A telefon általában már másnap eljut a Huawei Szervizbe, ahol a szakszerű javítás után ugyanúgy futárszolgálat szállítja majd vissza a tulajdonosnak a készüléket, aminél gyorsabb és kényelmesebb módja nincs a folyamatnak.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?