Így alakítsd iPhone-odat buta telefonná!

2024.08.01| 9to5 Mac

Az év egyik kedvenc alkalmazása a focusedOS. Ennek az alkalmazásnak egyetlen célja, hogy csökkentse a zavaró tényezőket a fókuszált időszakok alatt.

Alapvetően blokkolja az általad kiválasztott alkalmazásokat, és nem engedi megnyitni őket, amíg ki nem kapcsolod ezt a fókusz módot. Ugyanaz a fejlesztő most egy újabb digitális detox-stílusú alkalmazással tért vissza, melynek neve Dumb Phone, és imádom az ötletet és a megvalósítást.

2024 egyik célkitűzése az volt számomra, hogy jelentősen csökkentsem a képernyőidőt az eszközeimen. Különösen a hétvégéken szerettem volna ezt megvalósítani, hogy jelen legyek és ne zavarjanak a jelentéktelen értesítések. Nagy rajongója vagyok olyan cégeknek, mint a Lightphone, akik olyan dedikált telefonokat készítenek, amelyek csak az alapvető kommunikációs és navigációs funkciókat nyújtják, így korlátozva a zavaró tényezőket, miközben elérhető maradsz, ha szükséges.

A Dumb Phone alkalmazás ugyanezt teszi az iPhone-od számára, és nagyon jól működik.

Mi az a Dumb Phone?

A Dumb Phone célja, hogy minimalizálja a kognitív zavaró tényezőket egy minimalista felhasználói felülettel. A cél az, hogy a telefon újra eszközzé váljon, ne pedig egy végtelen görgetésre szolgáló eszközzé, amilyenné sok ember számára vált. Az alkalmazás célja továbbá, hogy csökkentse a súrlódást az általad választott alkalmazások és eszközök használata során, mindezt úgy, hogy egy kézzel elérhetővé tegye őket.

A Dumb Phone beállítása az iPhone-odon nagyon egyszerű. Vannak oktatóvideók és útmutatók, amelyek nagyon könnyen követhetők. Az történik, hogy a Dumb Phone alkalmazást használod egy interaktív widget létrehozásához. Kiválasztasz egy-hat alkalmazást, amelyekhez könnyen hozzá akarsz férni. Ezek az alkalmazások egy nagy widgetbe kerülnek. Ezután letöltöd a megfelelő háttérképet (ami a dumbphone alkalmazásban található), hogy színben passzoljon a widgethez. Ez tiszta megjelenést biztosít, mintha a szavak csak lebegnének.

Az utolsó lépés a dokk. Technikailag el kell távolítanod a dokkban lévő alkalmazásokat. Nincs mód arra, hogy ezeket eltávolítsd a fókusz módok alapján. Ez egy iOS korlátozás, nem az alkalmazásé. Tehát én egyszerűen eltávolítottam a dokk alkalmazásaimat és a Dumb Phone alkalmazást tettem a dokkba. Így kap egy hamburger menü kinézetet. Ha követed az alkalmazás útmutatásait, kevesebb mint 2 perc alatt beállíthatod!

Hogyan használom a Dumb Phone-t?

Mindenkinek mások lesznek az igényei és a felhasználási esetei. Néhányan egész nap, minden nap használhatják ezt a beállítást. Mások pedig bizonyos helyzetekben. Én hétvégi használatra állítottam be. Van egy hétvégi fókusz mód, és amikor bekapcsolom, a telefonom buta telefonná válik!

A cél számomra az, hogy csökkentsem a zavaró tényezőket a családi idő alatt. Ez sokkal jobban működött, mint vártam. A monokróm színek, az értesítési jelvények hiánya és a más alkalmazásokhoz való hozzáférés nehezítése mind hozzájárult ahhoz, hogy sokkal kevesebbet használjam a telefonomat. De az, hogy még mindig gyorsan hozzáférhetek a kamerához, térképekhez vagy a Spotify-hoz, lehetővé teszi, hogy a telefonomat továbbra is eszközként használjam.

Ár, elérhetőség és végső gondolatok

A Dumb Phone már elérhető az App Store-ban. Ingyenesen letölthető és hét napos ingyenes próbaverzióval rendelkezik. Szóval próbáld ki bátran, és nézd meg, hogy valóban használnád-e. A próbaidőszak után az ára havi 2,99 USD, éves 9,99 USD, vagy élettartamra szóló hozzáférésért 24,99 USD.

Használnál valami ilyesmit? Te is túl sokat használod a telefonodat? Milyen változtatásokat vezettél be, amelyek segítettek csökkenteni a képernyőidőt? Nem tudom eléggé ajánlani ezt az alkalmazást, ha a célod az, hogy kevesebbet használd a telefonodat.

 

 

 További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.