Így fogsz tudni üzenetet küldeni mobilhálózat nélkül iPhone-on

2024.10.09| MacRumors

Az iOS 18-ban az Apple továbbfejlesztette a műholdas kapcsolati funkciókat az iPhone-felhasználók számára azzal, hogy bevezette a „Üzenetek műholdon keresztül” funkciót.

Ez lehetővé teszi az iMessages és SMS üzenetek küldését műholdas kapcsolaton keresztül, ha a hagyományos hálózatok nem elérhetők, például Wi-Fi vagy mobilhálózat nélkül. Ez a szolgáltatás egyelőre az Egyesült Államokban és Kanadában érhető el az iPhone 14-es és újabb modellek tulajdonosai számára.

Az Apple a „Vészhelyzeti SOS műholdon keresztül” infrastruktúráját használja erre a funkcióra, de nem szükséges vészhelyzetben lennie a használathoz, és jelenleg nincs további költsége. Amikor az iPhone érzékeli, hogy nincs elérhető hálózat, figyelmeztetést küld, amely gyors hozzáférést biztosít a műholdas szolgáltatásokhoz, például a vészhelyzeti SOS-hez, az út menti segítséghez, a Find My-hoz és az Üzenetekhez.

Az iMessages, amelyeket műholdon keresztül küldenek, végponttól végpontig titkosítva vannak. Azonban érdemes megjegyezni, hogy az SMS funkciók korlátozottabbak, hogy elkerüljék az automatizált rendszerek visszaéléseit. A vészhelyzeti kapcsolatok és kijelölt családtagok bármikor kezdeményezhetnek SMS-kapcsolatot, de más kapcsolatok esetén az iPhone felhasználónak kell elküldenie az első üzenetet.

Az iOS 18-ban található egy bemutató mód, amely segítséget nyújt a funkció megismerésében. A következő lépések követésével elérheti ezt a bemutatót:

  1. Nyissa meg a Beállítások alkalmazást iPhone-ján.
  2. Görgessen le, és koppintson az Alkalmazásokra, majd válassza az Üzenetek lehetőséget.
  3. Görgessen le, és koppintson a Műholdas kapcsolat bemutató módra.

Ez a bemutató végigvezeti a műholdas kapcsolat létrehozásának és üzenetküldésének folyamatán, így értékes gyakorlati tapasztalatot szerezhet, ami valódi helyzetekben életmentő lehet.

 

 

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.