Így lehet felismerni a defekttűrő gumit

2023.02.13
Címkék:

Milyen feliratot érdemes keresni, ha valaki egy defekttűrő gumi jelölésére kíváncsi?

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Hol tüntetik fel egyáltalán a gyártók az erre vonatkozó információkat? Továbbá minek tudható be ezeknek a speciális abroncsoknak a népszerűsége?

Amennyiben benned is felmerülnek időnként ezek a kérdések, a cikk elolvasásával rögvest választ kaphatsz rájuk. Egyúttal azt is segítünk mérlegelni, hogy érdemes-e nyitnod a beszerzés irányába.

Hogyan lehet felismerni a defekttűrő gumit?

Ahogy szinte minden más jelölés esetében, itt is az abroncsok oldalfalán célszerű keresni a megfelelő értékeket. Ami azért rendkívül előnyös, hiszen az utánanézés legfeljebb néhány másodpercet igényel csak.

Ha mondjuk az Olcsobbgumi.hu nyári gumi kollekciójából sikerül választani, minden egyes modellnél ott lesz maga a jel az abroncsok oldalfalán. Kissé nehezíti viszont az eligazodást, hogy nem egy univerzális értéket vagy betűkombinációt kell keresni.

A defekttűrő jellegre vonatkozó utalás ugyanis nem általános. Minden egyes gyártó más és más megjelölést alkalmaz. Úgyhogy nincs más választás, egyenként szükséges megnézni az alkalmazott jeleket. Mi most segítünk ebben, és néhány brandre vonatkozóan megmutatjuk az indikátorokat.

A legismertebb gyártók jelölései

Amennyiben egy képzeletbeli ABC sorrendet akarnánk felállítani, akkor a Bridgestone mindenképp a sor első szegmensébe tartozna. Náluk az “RFT” megjelölést kell keresni, hogyha a defekttűrő jellegre vagyunk kíváncsiak.

A Continental gumiabroncsoknál ugyanezt az “SSR” betűkombináció adja. Goodyear márkajelzésű szetteknél az “ROF/EMT” feliratot kell keresni. A Michelin “ZP” jelölést alkalmaz, a “Pirelli” gumiknál “Run Flat” feliratot kell keresni, Hankook termékeknél pedig a “HRS” megjelelölésből tudható meg a defekttűrő jelleg.

A XXI. századi okostelefonok világában nem jelenthet gondot, hogy a felsoroltakon túl bármelyik keresett márkának utánanézzünk. Így ha biztosak szeretnénk lenni a választásban, a visszacsatolás másodpercek alatt megtörténhet.

Milyen érvek szólhatnak a defekttűrő termékek mellett?

Az egyik legfontosabb érv, hogy az ember kevésbé lesz kiszolgáltatott egy-egy váratlanul beszedett defekt következményeivel szemben. Ha a sérülés mértéke nem brutális, akkor akár folytatni is lehet a vezetést.

Ideális esetben 50-60 kilométert is tudunk autózni azt követően, hogy megtörtént a baj. Ha éppenséggel sietünk, az időjárás rettenetes, vagy csak nem akarunk a leállósávban vesztegelni, ez óriási hozzáadott értékkel bírhat.

Fontos viszont, hogy ezek a gumiabroncsok sem sérthetetlenek. Amint sikerült észrevenni a problémát, a lehető leghamarabb fel kell keresni egy szervizt! A biztonságos autóvezetés érdekében ez tehát a követendő magatartás.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?