Így lehet penészmentes a fürdőszoba

2024.09.19
Címkék:

Szinte minden lakásban előfordulhat, hogy megjelenik a penész. Ennek pedig a legnagyobb esélye a fürdőszobában van, mert az a lakás legpárásabb helyisége.

Éppen ezért nagyon fontos, hogy megtegyük a megfelelő lépéseket annak érdekében, hogy ezt elkerüljük.

 

A rendszeres használatból adódóan nem könnyű feladat, mert a mindennapos zuhanyzás bizony ellenünk dolgozik. A kialakult pára melegágya a penész megtelepedésének, amitől viszont nehéz megszabadulni.

 

A megelőzés kiemelt fontosságú a témában, de akkor is tehetünk ellene, ha ez a probléma a hőhíd miatt állandóan visszatér. Tartson velünk, és mutatunk néhány trükköt, amivel felvehetjük a harcot a penész ellen.

 

Hogyan előzhetjük meg a bajt?

 

A Global Viva Market törölközőszárító radiátor kínálata tökéletes lehetőséget teremt arra, hogy a zuhanyozás után kialakult párát csökkentsük. Gyorsabban szabadulhatunk meg a nedves levegőtől azáltal is, hogy a törölközők hamarabb megszáradnak.

 

A prevenciós gondolkodás kiemelt szerepet tölthet be már a fürdőszoba kialakításánál és a felújításnál is. A nedves törölközők ugyanis csak rontanak a helyzeten. Megelőzésképpen építhetjük úgy is a fürdőt, hogy megfelelő vízálló anyagokkal dolgozunk, ami a burkolóanyagokat illeti.

 

A penészölő festékek szintén védelmet nyújthatnak, mert arra a célra lettek kifejlesztve, hogy megakadályozzák a penész kialakulását. A páraelszívó beépítésével pedig a kialakult pára gyorsan eltávolítható a légtérből, ami szintén segíthet a megelőzésben.

 

A kialakult penész esetén pedig alkalmazzunk olyan szereket, amik erre a célra készültek. A penészölő vegyszerek használata azonban körültekintést igényel.

Megfelelő légáramlás

 

Akár előre gondolkodva, akár a már kialakult probléma esetén nagy segítséget jelenthet az is, hogy biztosítjuk a megfelelő szellőzést a nyirkos helyiségben. A rendszeres levegőcsere megakadályozza, hogy a nedvesség felhalmozódjon, ezáltal a magas páratartalom jelentősen csökkenhet.

 

Érdemes az ablak nyitva hagyásának lehetőségén is gondolkodni, ha erre van mód, mert ezzel rengeteget tehetünk a penész ellen. A téli időszakban, amikor viszont nem szellőztethetünk hosszasan, jó szolgálatot tehet a páraelszívó használata, akár a villanykapcsolóval összekötve.

 

Kifejezetten előnyös ez a megoldás, mert így nem kell azzal törődnünk, hogy elfelejtjük bekapcsolni a készüléket. Automatikusan működésbe léphet anélkül, hogy erre külön figyelnünk kellene.

 

A karbantartás fontossága

 

A karbantartást tekintve a legfontosabb feladatunk az, hogy igyekezzünk a fürdőszobát mindig szárazon tartani. A nedvességre hajlamos területeken különös gondossággal járjunk el, például a ventilátor és a páraelszívó alkalmazásával.

 

A szűrőt cseréljük rendszeresen, mert csak akkor tudnak hatékonyan működni, ha erre odafigyelünk. Nem szabad megfeledkezni a fali burkolatok állapotáról sem, mert a sérült fuga átengedi a nedvességet, ami így folyamatosan áztathatja a falakat.

 

A penész elleni harc egy örök kérdés, de rengeteget tehetünk annak érdekében, hogy ne okozzon problémát.

 További friss Telefongurus hírek erre!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

    Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

    2024.09.10
    | Phone Arena
    Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
    Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

    Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

    2024.09.11
    | 9to5mac
    Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
    A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

    A Google Wallet végre Samsungon is elérhető a redőnyből

    2024.10.14
    | Android Authority
    Mostantól a Samsung telefonokon is hozzáadható a Google Wallet csempéje a Gyorsbeállításokhoz.
    Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

    Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

    2024.09.04
    | 9to5mac
    Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.