Így lesz még fényesebb az Apple iPhone 16 Pro kijelzője

2024.07.02| 9to5 Mac

Egyre nagyobb teret hódít a hír, hogy az Apple iPhone 16 Pro kijelző fényereje tovább javul a tavalyi modellekhez képest, és tegnap megjelent a harmadik jelentés is.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Konkrétan azt írja, hogy a vezető kijelzőszállító, a Samsung az eddigi legfejlettebb OLED paneleit három telefonmodellhez szállítja idén. 

Néhány szó a kijelző fényerejének méréséről

A kijelző fényerejét nitnek nevezett mértékegységben mérik, mivel ez a legjobban tükrözi, milyen fényesnek tűnik a kijelző, ha ránézünk. Az OLED képernyőhöz két különböző szám tartozik:

  • Maximális fényerő: A lehetséges maximális fényerő a teljes kijelzőn
  • Csúcsfényerő: A korlátozott területen elérhető maximális fényerő

A csúcsfényerő a HDR (nagy dinamikatartományú) képek esetében releváns, de a maximális fényerő a jobb információ arra vonatkozóan, hogy a kijelző milyen fényes lesz a szokásos használat során.

Az iPhone 15 Pro maximális fényereje 1000 nit, csúcsfényereje pedig 1600 nit

Még májusban egy kiszivárogtató azt írta, hogy míg a csúcsfényerő változatlan marad az iPhone 16 Pro modellekben, a maximális fényerő 20%-kal 1200 nitre emelkedik. Ha igaz, ez jobban láthatóvá tenné erős napfényben.

Egy korábbi jelentés szerint az Apple mindkét elsődleges kijelzőszállítója, a Samsung és az LG azt javasolta, hogy a vállalat a mikrolencse-tömbként ismert technológiát válassza. Ezzel a technológiával a kijelző tetején lévő lencseréteg szűkebb szögben fókuszálja a fényt, így világosabbnak tűnik. A kompromisszum itt a látószög csökkenése.

A Samsung M14-es kijelzői három modellhez készültek

A The Elec jelentése szerint a Samsung az eddigi legfejlettebb OLED paneltechnológiáját fogja szállítani az Apple-nek és a Google-nak, három telefonban való használatra:

A Samsung Display a zászlóshajó okostelefonokat célozza meg, és a legújabb anyagokkal készíti a legjobban teljesítő OLED paneleket. A vállalat ezeket az összetevőket „M” sorozatnak nevezi. Minél magasabb a szám, annál magasabb teljesítményű anyagokat használnak. Az M14 az első bemutatott anyag, amelyet úgy értelmeznek, hogy a legjobb teljesítményt nyújtja fényerő vagy élettartam szempontjából.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

A tíz legjobb okostelefon 5 col alatt

2015.02.10
| Phone Arena
Sokan nem rajonganak az évek óta egyre inkább növekvõ kijelzõkért és szeretnének 5 col alatt maradni, hogy még egyszerûen kezelhetõ legyen egy kézzel a mobil és akár a zsebbe is gond nélkül beférjen.
Jön, jön, jön… az iPhone 9!

Jön, jön, jön… az iPhone 9!

2019.12.10
| Phone Arena
Az Apple következő okostelefonja az iPhone 9 lesz. Nem, nem vicc és nem tévedés.
Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

Megszűnt az iPhone 14 Pro és a 14 Pro Max gyártása!

2022.11.07
| 9to5mac
Ma az Apple egy rendkívüli közleményben értesítette a rossz hírről az ügyfeleket!
A világ legtörékenyebb mobilja az S8

A világ legtörékenyebb mobilja az S8

2017.05.10
| SamMobile
Úgy tűnik, lesz gondjuk a Samsung Galaxy S8 tulajdonosoknak, már hivatalosan is nagyon törékenynek kategorizálták a modellt.