Így tisztítsd megfelelően az AirPods-odat (komolyan, tedd meg!)

2024.10.16| Phone Arena

Nem fogok részletesen beszélni arról, miért kell megtisztítani az AirPods-odat, mert az ok elég nyilvánvaló.

Amellett, hogy kellemetlen dolgokat, például fülgyulladást vagy fülzsír felhalmozódást okozhat, a piszkos fülhallgatók tompa hangzást, töltési (vagy csatlakozási) problémákat, eszközhibákat és más gondokat is eredményezhetnek. A rendszeres tisztítás segít fenntartani a higiéniát, a hangminőséget és az eszköz élettartamát. Az Apple adott néhány tippet az AirPods tisztításához, és érdemes megnézni őket.

Mire lesz szükséged?

Választhatsz egy olyan készletet, mint a Belkin AirPods Tisztító Készlet, amely mindent tartalmaz, amire szükséged lehet az AirPods tisztításához. A legjobb az, hogy az eszközök többször használhatók. Ha azonban nem szeretnél még egy új dolgot venni, használhatod azt, amit az Apple ajánl:

  • Micellás víz (keress olyat, amely PEG-6 Caprylic/Capric Glycerides-t tartalmaz)
  • Desztillált víz
  • Puha sörtéjű gyermekfogkefe
  • Két kis csésze
  • Papírtörlő

Mely részeket tisztítsd meg az AirPods-odon?

Az AirPods 4 esetében azokat a rácsokat tisztíthatod meg, amelyeket az alábbi képen bekarikáztak. Az Apple szerint „kerüld más területek tisztítását”:

Ugyanez vonatkozik az AirPods 3-ra is; itt a hivatalos Apple ábra:

 További friss Telefongurus hírek erre!

Hogyan tisztítsd meg az AirPods rácsait?

Kövesd ezeket az egyszerű lépéseket:

  1. Tegyél egy kis mennyiségű micellás vizet egy csészébe.
  2. Mártsd bele a fogkefét, amíg a sörték teljesen át nem áznak.
  3. Tartsd úgy az AirPods-odat, hogy a rács felfelé nézzen.
  4. Körkörös mozdulatokkal keféld a rácsot körülbelül 15 másodpercig.
  5. Fordítsd meg az AirPods-ot, és itasd le egy papírtörlővel. Ügyelj arra, hogy a papírtörlő érintkezzen a rácsokkal.
  6. Ismételd meg a 2-5. lépéseket még kétszer (összesen háromszor) minden egyes rácsnál, amit tisztítani szeretnél.
  7. A micellás víz leöblítéséhez öblítsd le a fogkefét desztillált vízzel, majd ismételd meg az 1-5. lépéseket desztillált vízzel minden tisztított rácsnál.
  8. Hagyd teljesen megszáradni az AirPods-ot - legalább két órán keresztül -, mielőtt visszatennéd a töltőtokba vagy használnád.

Hogyan tisztítsd meg az AirPods testét?

Ha olyan anyagoknak volt kitéve, mint szappan, testápoló, parfüm, olaj vagy hajfesték, töröld le finoman egy enyhén nedves ruhával, majd szárítsd meg egy puha, szöszmentes kendővel. Hagyd legalább két órán át teljesen megszáradni, mielőtt használnád vagy visszatennéd a töltőtokba. Kerüld az AirPods víz alatti öblítését, és soha ne használj éles vagy durva anyagokat a tisztításához.

Mi a helyzet a töltőtokkal?

A töltőtok tisztításához használj puha, száraz, szöszmentes kendőt, és ha szükséges, enyhén nedvesítsd meg izopropil-alkohollal. Ügyelj arra, hogy a tok teljesen megszáradjon, és kerüld, hogy folyadék kerüljön a töltőportokba. A portok tisztításához használj tiszta, száraz, puha sörtéjű kefét, és kerüld az érdes anyagok használatát vagy tárgyak behelyezését a portokba, hogy elkerüld a fém érintkezők sérülését.

A bőrirritáció megelőzése érdekében, különösen, ha allergiás vagy érzékeny vagy, tisztítsd meg és szárítsd meg az AirPods-ot edzés után vagy ha olyan folyadékoknak volt kitéve, mint izzadság, szappan vagy testápoló, hogy megőrizd a kényelmet és megvédd az eszközt.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.