iOS 18: több oldal hozzáadása a Vezérlőközponthoz

2024.08.30| MacRumors

Az iOS 18 átalakítja a Vezérlőközpontot, lehetővé téve a gombok újrarendezését, átméretezését és eltávolítását, valamint több képernyő hozzáadását, így eltávolodva az elmúlt évek egyképernyős elrendezésétől.

Ebben a cikkben bemutatjuk, hogyan hozhatsz létre külön oldalakat különböző vezérlésekhez, mint például a csatlakozási opciók, a HomeKit eszközök és az akadálymentesítési beállítások. Az új Vezérlőközpont előre konfigurált alapértelmezett oldalakat tartalmaz, amelyeket szabadon testre szabhatsz, hozzáadhatsz vagy eltávolíthatsz. A rendszer akár 15 különálló képernyőt is támogat, ami példátlan rugalmasságot biztosít az iOS korábbi verzióihoz képest.

Az oldalak közötti navigáció egyszerű. Felfelé és lefelé húzással lapozhatsz a Vezérlőközpontban, vagy megérintheted a kis ikonokat a kijelző jobb oldalán, esetleg hosszan tartva és görgetve gyorsan hozzáférhetsz az oldalakhoz. Az alábbi lépések bemutatják, hogyan adhatók hozzá további oldalak a Vezérlőközponthoz.

  1. Húzd le a képernyő jobb felső sarkából a Vezérlőközpont megnyitásához.
  2. Érintsd meg az ikonlista alján lévő kör ikont, amely egy új üres oldalt jelez.
  3. Érintsd meg a „Vezérlés hozzáadása” lehetőséget a Vezérlések galéria megnyitásához.
  4. Használd a keresőmezőt vagy böngéssz az ujjaid segítségével, hogy megtaláld a hozzáadni kívánt vezérlést, majd érintsd meg azt.
  5. Ha szeretnéd, az ujjaddal húzd a sarokhorgonyt, hogy kibővítsd a vezérlést.
  6. Amikor elkészültél, érints meg egy üres helyet az oldalon a szerkesztési mód elhagyásához.

A Vezérlőközpont intelligensen rendeli hozzá az ikonokat minden oldalhoz annak tartalma alapján. Ha a vezérlések meghaladják az oldal rendelkezésre álló helyét, vagy ha egy átméretezett vezérlés túl nagy lesz, a Vezérlőközpont automatikusan új oldalt hoz létre, és áthelyezi a felesleges vezérléseket. Ne feledd, hogy az új oldal létrehozásának lehetősége csak akkor jelenik meg, ha egy meglévő oldal körülbelül félig megtelt, biztosítva ezzel az ikonok közötti megfelelő távolságot és a rendezett elrendezést.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az iOS 18 és az iPadOS 18 jelenleg béta verzióban van, és várhatóan szeptember közepén lesz elérhető a nagyközönség számára.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.