Itt az első Leica-Sharp kooperációban készült mobil

2021.05.18| 9to5Google

Megjelent a Sharp Aquos R6 hatalmas méretű, 1 hüvelykes szenzorral, 240Hz-es kijelzővel.

Bár az okostelefonokban nem éppen ismert név felénk, a Sharp kiadta az Aquos R6-ot 1 hüvelykes hátsó kameraérzékelővel és a piac egyik leggyorsabb kijelzőjével. Ez egy őszintén szólva mamut méretű, 20 megapixeles, 1 hüvelykes elsődleges kameraérzékelő, amelyet a Leica-val közösen fejlesztettek ki. Ez azt jelenti, hogy a Sharp Aquos R6 rendelkezik jelenleg a legnagyobb kameraérzékelővel okostelefonban, bár technikailag nem ez az első, amely ilyen nagy érzékelővel érkezik.

Öt évvel korábban a Panasonic verte a Sharp-ot a Panasonic Lumix CM-1-gyel, amely 1 hüvelykes CMOS-érzékelőt tartalmazott, a Qualcomm Snapdragon 801 chipset és 2 GB RAM mellett, akkor még Android 4.4 KitKat rendszerrel. Idén van még egy androidos okostelefon, amely 1 hüvelykes érzékelőt hoz, de keveset tudni arról, hogy ki gyártotta valóban az érzékelőt. Könnyű lenne a Sony felé mutogatni, mivel a japán cégről úgy hírlik, hogy ilyen érzékelője van fejlesztés alatt.

Az Aquos R6 magányos hátsó kamerával érkezik, de a Sharp állításai szerint jelentősen javult a gyenge fényviszonyok mellett kapott teljesítmény és az érzékelő méretére tekintettel a mélységélességnek és a természetes bokeh-nek kiválónak kell lennie. Különleges objektívek nélkül minden zoomolás és kivágás digitálisan történik. Lehet, hogy ez egy kicsit problémás az általános minőség szempontjából, de még nem láttunk olyan eredményeket, amelyek cáfolnák ezt az elméletet.

Elöl a 6,6 colos, 2730×1260 képpont felbontású kijelző 240Hz-es frissítési frekvenciával hívja fel magára a figyelmet - ezzel a piacon a leggyorsabbak közé tartozik. Ez még nem minden, mivel állítólag akár 2000 nit fényerőt is elér, ami egy másik piacvezető adat. Ide tartozik a kijelzőbe épített ujjlenyomat-olvasó is.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Sharp Aquos R6 egy igazi zászlóshajó, ha a kijelzőt és a kamerát nézzük, de nem marad le msá tekintetben sem. Ez azt jelenti, hogy a Sharp a Qualcomm Snapdragon 888 lapkakészletet, 12 GB RAM-ot és 128 GB-os bővíthető microSD tárhelyet csomagolt az Aquos R6-ba. Ezenkívül 5000 mAh-s akkumulátorral rendelkezik.

Az egyéb fontos hardverek közé tartozik a dedikált Google Assistant gomb, amely a bekapcsoló gomb és a hangerőszabályzó között helyezkedik el az Aquos R6 keretének jobb oldalán. A vezetékes hanghoz 3,5 mm-es fejhallgató-csatlakozó is rendelkezésre áll, a rendszer pedig Android 11.

A Sharp Aquos R6 június közepétől indul Japánban, két színben: fekete és fehér. Globális elérhetőségről nem esett szó és nem is várható.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?