Jegy és bérlet is vehető MobilTárcával

2014.05.29| Telekom

Szolnokon a MobilTárca szolgáltatás teszteléséhez csatlakozott Telekom és Telenor ügyfelek próbálhatják ki Magyarország első mobil NFC-s tömegközlekedési jegyét és bérletét a Jászkun Volán helyi járatain.

Szolnokon a MobilTárca szolgáltatás teszteléséhez csatlakozott Telekom és Telenor ügyfelek próbálhatják ki Magyarország első mobil NFC-s tömegközlekedési jegyét és bérletét a Jászkun Volán helyi járatain. A tesztelők mobiltelefonjuk segítségével már nemcsak fizethetnek közel 16 ezer elfogadóhelyen, gyűjthetnek hűségpontokat a legnagyobb hipermarketekben, vagy színházi előadásokra, koncertekre, sportintézményekbe juthatnak be, hanem már a közösségi közlekedésben is használhatják.

"A Telekom szolnoki tesztelői március közepe óta, a Telenor tesztelői májustól használhatják a MobilTárca szolgáltatás közösségi közlekedési funkcióját. Az ehhez szükséges elektronikus jegy- és bérletkibocsátó rendszer, a Jászkun Volán járataira felszerelt kártyaolvasó eszközök és az ellenőri rendszer, a NetLock Kft. segítségével lett kifejlesztve a T-City Városkártya projekt keretében” – mondta Pukler Gábor, a Magyar Mobiltárca Szövetség elnöke.

A Mobiltárca Szövetség célja, hogy a MobilTárcába bekerüljenek a leggyakrabban használt plasztik kártyáink. „Magyarországon a pénztárcánkat a legtöbbször a tömegközlekedés során vesszük elő, így logikus lépésnek tűnt számunkra, hogy a jegyeket és bérletet a MobilTárcánkban is tárolhassuk.” – mondta Lemák Gábor a szövetség főtitkára.

A MobilTárcát a Magyar Telekom, a Telenor, a Vodafone, a MasterCard, az OTP Bank és a SuperShop világszinten is példa nélkül álló közös munkájának köszönhetően lassan egy éve már több mint ezren tesztelik. A tesztidőszak alatt a fizetés és hűségpont gyűjtés mellett sportolni, illetve színházba, koncertre is lehet menni a MobilTárca segítségével. Napjainkig három földrészen, összesen húsz országban próbálták ki sikeresen a MobilTárcát érintésmentes fizetésre. A szolgáltatás kereskedelmi bevezetésére a tesztelési időszakot követően, 2014 végén kerül sor. Az eddigi tapasztalatok azt mutatják, hogy a tesztelők MobilTárcájukat gyakrabban használják, mint a plasztik bank-, vagy hűségkártyáikat.



 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

    Letisztultabb elrendezés, könnyebb navigáció, továbbfejlesztett keresés az iOS 18 frissített Beállítások alkalmazásában

    2024.06.03
    | Phone Arena
    Ha az iOS 18 közelgő frissítésére gondol, az egyik olyan alkalmazás, amelyre valószínűleg még csak nem is gondolt, a Beállítások.
    Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

    Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

    2024.07.12
    | 9to5 Mac
    Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.