Jöhet a lebegő ablakos app funkció Android 16-ra?

2024.10.11| Phone Arena

Az Android 15 hamarosan hivatalosan is megjelenik, de már most információkat kapunk az Android 16-ról is.

Még 2020-ban, az Android 11-ben a Google bevezette a buborék API-t, amely lehetővé tette az üzenetküldő alkalmazások számára, hogy lebegő ablakban jelenítsenek meg beszélgetéseket más alkalmazások felett, így gyorsan válaszolhatunk az üzenetekre. Miután válaszoltál, minimalizálhatod ezt a lebegő ablakot, ami aztán egy kis lebegő ikonná változik, amelyre később rákattinthatsz, hogy újra megnyisd az ablakot.

Ha szereted ezt a funkciót, örömmel hallhatod, hogy a hírek szerint a Google azon dolgozik, hogy az Android 16-tal bármely alkalmazás használhassa a buborék API-t. Ezt legalábbis az Android Authority által felfedezett utalások sugallják.

Jelenleg a buborék API csak a beszélgetési értesítéseknél működik, és lehetőség van a kikapcsolására is, ezért nem sok alkalmazás támogatja. Néhány népszerű üzenetküldő alkalmazás sem támogatja, így ezeket teljesen meg kell nyitni ahhoz, hogy a teljes beszélgetést láthasd.

Az Android 15 első negyedéves platformkiadásában (QPR) találtak hivatkozásokat arra, hogy bármilyen alkalmazást hozzá lehet adni a buborék API-hoz, ami azt jelenti, hogy "bármit buborékolhatsz". Az Android Authority aktiválni tudta a funkciót az Android 15 béta verziójában. Amikor ez aktív, a Pixel Launcher hozzáad egy "buborék" gombot a kontextusmenühöz (amely akkor jelenik meg, ha egy alkalmazásra hosszan nyomsz a kezdőképernyőn).

Ez a funkció mindenképpen javítja majd a multitasking élményt az Android telefonokon és táblagépeken. A tablet felhasználók még jobb élményre számíthatnak ennek és egy másik, "buboréksáv" néven emlegetett fejlesztésnek a kombinációjával.

Természetesen, mint minden olyan funkció esetében, amelyet a kódban találnak meg, de hivatalosan még nem jelentettek be, nem tudjuk, mikor fog megjelenni. Az is lehetséges, hogy drámai változásokon megy át, mire az Android 16 megérkezik. Még korai lenne biztosan megjósolni, hogyan fog kinézni, amikor megjelenik.

A Google-nek mindenképp hozzá kellene adnia ezt a funkciót az Androidhoz, mivel remek lehetőséget kínál a multitaskingra a telefonon, és igazán hasznosnak tűnik.

 

 

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.