Jön az iPad Mini 7: mire számíthatunk?

2024.10.09| MacRumors

Az Apple várhatóan novemberben mutatja be a hetedik generációs iPad minit, közel három évvel az előző modell frissítése után.

Íme egy összefoglaló arról, hogy mire számíthatunk az új, kis méretű táblagéptől a legfrissebb pletykák és jelentések alapján.

Design és kijelző

Az új iPad mini valószínűleg megtartja a 8,3 hüvelykes kijelzőt és a hatodik generációban bevezetett dizájnt. Egyes pletykák szerint azonban az Apple javíthat a „zselés görgetés” problémáján, amely a függőleges görgetésnél észlelhető késést okozza portré módban. A képernyő elforgatásával csökkenthetik ezt a problémát.

Teljesítményjavítás

Míg az iPad Pro és az iPad Air már M-szériás chipekkel rendelkezik, az iPad mini 7 várhatóan az A-szériánál marad. Valószínűleg az iPhone 15 Pro-ból ismert A17 Pro chipet, vagy az iPhone 16-ban található A18 chipet kapja meg, ami jelentős teljesítménynövekedést jelentene a jelenlegi A15 Bionic-hoz képest. Ez az új modell támogatni fogja az Apple Intelligence funkciókat is.

Kapcsolódási fejlesztések

Az új iPad mini valószínűleg Wi-Fi 6E támogatással érkezik, amely lehetővé teszi a 6 GHz-es sávon való csatlakozást kompatibilis routerekhez. Emellett Bluetooth 5.3 is várható, ami a legújabb vezeték nélküli szabványokat hozza el. A mobil modellek esetében elképzelhető, hogy teljesen átváltanak az eSIM-re, megszüntetve a fizikai nano-SIM foglalatot.

Kamera fejlesztések

Az Apple áthelyezheti az előlapi kamerát a tájolás szélére, ahogyan azt a legújabb iPad Air modellnél is láthattuk. Ez javíthatná a videohívások élményét, különösen akkor, ha a készüléket fekvő módban használjuk. A kamera emellett kaphat olyan frissítéseket, mint a HDR 4 támogatás és szélesebb rekesznyílás.

Apple Pencil kompatibilitás

Az iPad mini 7 valószínűleg támogatni fogja az Apple Pencil Pro-t, amely olyan funkciókat hoz, mint a nyomásérzékeny gesztusok, a haptikus visszajelzés és a Find My integráció. Az Apple Pencil Pro lebegtetési funkciója is bekerülhet.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Színválaszték

Míg a jelenlegi iPad mini űrszürke, csillagfény, rózsaszín és lila színekben kapható, az új modell valószínűleg az iPad Air színpalettáját fogja követni, amely esetleg kék színt hozhat be, és eltávolíthatja a rózsaszínt a kínálatból.

Megjelenés és elérhetőség

Mivel a jelenlegi iPad mini készletei már fogytán vannak az üzletekben, a novemberi megjelenés egyre valószínűbb. A jól értesült Bloomberg riporter, Mark Gurman szerint az Apple az új iPad minit akár már november első napján is bemutathatja az új M4 Mac-ek mellett. Az új modell árazása valószínűleg hasonló marad a jelenlegi verzióhoz, amely 499 dollárról indul a Wi-Fi-s modellek esetében.

Jövőbeli iPad modellek

Pletykák szerint az Apple egy összecsukható iPad minin is dolgozik, valamint OLED kijelző technológiát vezetne be, bár ezek a fejlesztések várhatóan nem érkeznek meg 2024-ben. Az OLED kijelzős vagy összecsukható iPad mini 2026 vagy 2027 előtt nem várható.

Összegzés

Az iPad mini 7 valószínűleg szerény, de jelentős frissítéseket hoz majd, többek között az Apple Intelligence támogatását, teljesítménynövelést és használhatósági fejlesztéseket. Azonban a drámai újratervezés helyett inkább finomhangolt fejlesztésekre számíthatunk. Az Apple hivatalos bejelentéséig azonban várnunk kell a részletek megerősítésére.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

Ezért válaszd az iPhone 16-ot a Pro helyett!

2024.09.11
| 9to5mac
Ha nehéz dönteni az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro között, négy meggyőző okot mutatunk, miért lehet érdemesebb az iPhone 16 mellett letenni a voksot.