Kamu volt az iPhone 16 esemény meghívója, a készítője állítása szerint csak unatkozott

2024.08.21| Android Authority
Címkék:

iPhone 16

,

bejelentés

,

kamu


“'Készülj. Rajt. Átvertek.” — Az iPhone 16 bevezető eseményének kiszivárgott meghívója átverés volt.

 További friss Telefongurus hírek erre!

Tegnapelőtt egy állítólagos Apple iPhone 16 bemutató eseményre szóló meghívó kezdett el keringeni az interneten, és gyorsan nagy hullámokat vert. Azonban kiderült, hogy az egész csak egy átverés volt, amit egy személy tíz perc alatt készített el.

Az iPhone 16 bemutató eseménye hamarosan bekövetkezik, és az internet izgatottan várja, hogy az Apple hivatalos részleteket osszon meg. Hétfőn azonban az izgalom új szintre lépett, amikor egy állítólagos, kiszivárgott meghívó az Apple szeptemberi eseményére felbukkant az interneten. A technológiai világ természetesen lázba jött. De kiderült, hogy a meghívó teljesen hamis volt.

A meghívót eredetileg az X-en (korábban Twitter) osztotta meg Majin Bu, egy szivárogtató, aki mostanában több Apple-lel kapcsolatos szivárogtatás miatt is reflektorfénybe került. A meghívó képe meglehetősen meggyőzőnek tűnt, bronz árnyalatú Apple logóval, amely állítólag az új iPhone 16 Pro modellek egyik új színváltozatát tükrözi. A „Készülj. Rajt. Kapj el.” szlogen mindenkit arra gondoltatott, hogy ez egy ügyes utalás a pletykált új „Capture” gombra, amely minden iPhone-on megjelenhet idén.

Azonban ma egy másik X/Twitter felhasználó, @lorevfx elárulta, hogy ő készítette a „kiszivárgott” meghívót kevesebb mint tíz perc alatt Figma és egy AI által generált textúra segítségével. Beismerte, hogy unalmában küldte el Majin Bu-nak, és megosztott egy időzített videót a kép elkészítéséről. Ezen kívül az egész beszélgetést is megosztotta, amelyben meggyőzte Majin Bu-t arról, hogy a szivárgás valós.

Szerencsére mindez csak szórakozásból történt, de jó emlékeztető arra, hogy nem minden igaz, amit online látunk — különösen, ha szivárogtatásokról van szó. Miközben néhány hír valódi lehet, a kifinomult hamisítványok könnyű elkészíthetősége egyre nehezebbé teszi a tények és a fikciók megkülönböztetését. Nem beszélve arról, hogy az ilyen esetek súlyos következményekkel járhatnak, ha pénzügyi csalásokról vagy adathalász kísérletekről van szó.

Amíg várjuk az Apple közelgő eseményével kapcsolatos megbízhatóbb információkat, a legmegbízhatóbb jelenlegi értesülés az, hogy az esemény szeptember 10-én lehet, az iparági bennfentesek becslései alapján. Az iPhone 16 széria mellett arról is szó esik, hogy az Apple idén új AirPods modelleket is bemutathat. De ahogy mindig, amikor szivárogtatásokról van szó, érdemes őket fenntartásokkal kezelni.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.