Kerékpárszállító alkatrészek használata

2022.07.11
Címkék:

Ha mindenképpen a saját kerékpárjával szeretne nyaralni menni, akkor gondoskodnia kell egy olyan eszközről, ami alkalmas egy vagy akár több bicikli befogadására, szállítására

Szerencsére ezekből többféle megoldás is a rendelkezésére áll, attól függően, hogy az autóval mennyire kompatibilisek, illetve mik a személyes preferenciák. A készen kapható szerkezetek azonban sokszor külön kiegészítésre, vagy egyes részei éppen cserére szorulnak, így ezeket mutatjuk be ebben a cikkben, hogy mire lehet még szükség.

 

Vázbölcső

 

Tulajdonképpen ez az eszköz lesz a vasparipa istállója az utazás alatt. Ahány bölcső van rajta kialakítva, annyi járművet tud majd szállítani vele. Ez általában három bringát jelent. Szintén a hátsó ajtóra szerelhető szállítóeszköz nélkülözhetetlen darabja. 

 

A bicikli biztonságos és szabályos szállításához a trailereket és a szállítókhoz való alkatrészeket a Kerékpárwebshop.eu webáruházban találja meg. Fontos, hogy az összes olyan része a trailernek, ami érintkezik az autóval tiszta legyen, mert a poros, koszos alkatrész hamarabb kikezdi a fényezést. 

 

A felsőcső pótlása

 

A leggyakoribb probléma a hátsó ajtóra szerelhető kerékpárszállítóknál az, hogy a női, illetve az ejtett felsőcsővel rendelkező bringákat önmagukban nem lehet felszerelni. Ennek az áthidalására találták ki a felsőcső pótlására szolgáló adaptert, ami tulajdonképpen egy szimpla rúd, és a felsőcső szerepét tölti be. Hosszúsága állítható, így a legtöbb drótszamárhoz használható. 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

Gumipók és heveder

 

Bár a kerékpár hordozását szolgáló szerkezetek úgy vannak kitalálva, hogy stabilan fogják és tartsák a biciklit, a hevederrel vagy gumipókkal való plusz rögzítés biztosítja a sofőrt és az utasokat is, hogy még véletlenül sem fognak a bringák a tetőről vagy a hátsó ajtóról leborulni. 

 

Amennyiben betartja a sebességkorlátozást, illetve figyel arra, hogy a gépjármű ne legyen túlterhelve, valamint kerüli a hirtelen kanyarodást, akkor garantáltan épségben megérkeznek még a tetőn utaztatott cangák is.

 

Kerékvályú

 

A bringa stabilabb állását biztosítja. Ha magán a szállítóeszközön nincs ilyen, érdemes rá beruházni, így az utak rezgéseire, a kátyúkra kevésbé fog a canga kimozdulni. Ha a tetőre szerelhető változat nem rögzíti a kereket, akkor oda is feltehető, de a vonóhorgos traileken is jó szolgálatot tesz. 

 

Mielőtt útnak indul, mindenképpen ellenőrizze a biciklik, valamint a kerékpárszállító eszköz állapotát, hogy ha valami javításra, cserére szorul, akkor legyen még ideje beszerezni, szerelni! Nézzen utána, hogy az aktuális KRESZ szabályzat mit ír elő a kerékpár autón történő szállításával kapcsolatban! Azon túl, hogy a szabálytalan szállítást azonnal abba kell hagyni, szóbeli figyelmeztetéstől kezdve akár helyszíni pénzbírságot is kiszabhatnak, esetleg szabálysértési eljárást indíthatnak a vétkes ellen. Nem éri meg kockáztatni!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?