Később érkező Apple funkciók: mi várható csak 2025-re?

2024.06.12| 9to5mac
Címkék:

apple

,

mac

,

ios

,

ios18

,

ios18.1


Az idei WWDC tele volt új funkciókkal az Apple szoftverplatformjaihoz, melyek közül néhány csak később, akár 2025-re is várható.

Az Apple 2024-es Worldwide Developers Conference (WWDC) eseménye izgalmas újdonságokkal és fejlesztésekkel kecsegtetett a vállalat szoftverplatformjai számára. A bemutatott újítások között számos olyan funkció szerepelt, amelyek idén ősszel érkeznek az iOS 18, a visionOS 2, a macOS Sequoia és más platformokra. Azonban nem minden bejelentett újítás lesz elérhető azonnal; néhány funkcióra még várni kell az év későbbi részéig vagy akár 2025-ig. Lássuk, melyek azok az újdonságok, amelyek biztosan nem érkeznek meg az iOS 18.1-ig vagy később.



Az Apple Intelligence platform frissítései között számos új Siri képesség található, de a legnagyobb újítások csak 2024 folyamán érkeznek meg. Ezek közé tartozik a Siri új kezelőfelülete és az a képesség, hogy felismerje, mit csinálunk a képernyőn. Például, ha azt mondjuk, hogy "Használd ezt a kontaktképükként", a Siri megérti a kontextust és végrehajtja a műveletet. Emellett Siri mélyebb ismereteket szerez az alkalmazáson belüli funkciókról, így képes lesz például lejátszani a barátunktól kapott podcastot is.

Az Apple idén ősszel számos népszerű alkalmazást frissít, köztük a Jegyzeteket és az Üzeneteket. Az Apple Mail alkalmazás is jelentős frissítéseket kap, például az üzenetek automatikus kategorizálása a bejövő üzenetek között. Azonban ezek a fejlesztések csak az év későbbi szakaszában érkeznek.



A Vision Pro megjelenése után a visionOS 2 több új funkcióval bővül, amelyek közül néhány csak az év végén lesz elérhető. A Vision Pro frissítései közé tartozik a Mac Virtual Display fejlesztése, amely az Ultrawide nézet lehetőségével két 4K-s kijelzőt is képes megjeleníteni egymás mellett. Továbbá a Multiview funkció lehetővé teszi a sportrajongók számára, hogy egyszerre akár öt különböző meccset is nézzenek az Apple TV alkalmazásban. A térhatású videószerkesztés képessége, amely a macOS-t is érinti, szintén csak 2024 végén lesz elérhető.

Az iOS 18 őszi megjelenésekor az Apple Genmoji néven egyéni emojikat is létrehozhatunk. Az új beépített emojik azonban csak 2024 végén vagy 2025 elején érkeznek meg a készülékeinkre. Az Apple Intelligence az Apple szoftverek legnagyobb újítása idén. Bár az alapfunkciók idén ősszel érkeznek az iOS 18 részeként, az Apple ezt a kezdeti AI-kiadást béta-funkcióként jelöli meg. Ezért számíthatunk arra, hogy az őszi megjelenést követően problémák és ellentmondások merülhetnek fel, amelyeket folyamatosan javítani fognak.

A macOS Sequoia egyik legfontosabb funkciója az iPhone tükrözése a Mac számítógépen, és az ottani interakció. Egy új képesség azonban csak később érkezik: a fájlok és fényképek zökkenőmentes áthúzása a két eszköz között. Ha egyszer debütál, ez a funkció még gyorsabb módja lesz a fájlok átvitelének, mint az AirDrop, de erre még egy kicsit várnunk kell.



Az iOS 18-ban az Otthon alkalmazás kap néhány szép frissítést, de ezek többsége csak később érkezik. A két fő funkció, amely az év későbbi szakaszában érkezik, a robotporszívók kompatibilis eszközként való hozzáadásának támogatása, valamint az otthoni villamosenergia-felhasználás megtekintésének lehetősége az alkalmazáson belül.

 

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?