Kevésbé merülnek az Oreos mobilok

2017.11.13| Phone Arena

Új, nagyon hasznos funkciót tesztelnek az Android 8 Oreo rendszerhez.

Arról van szó, hogy az Android 8.1 fejlesztői változatában felbukkant egy új funkció, amely segít abban, hogy beazonosításra kerüljön az az alkalmazás vagy opció, amely adott esetben merítheti az akkumulátort, mint a Titanic. Évek óta ez még hazánkban is battery drain néven ismert jelenség és gyakorlatilag bármelyik mobil operációs rendszert érintheti.

A Google fejlesztői beépítettek az Oreo új változatába egy wakelock detektort, így a beállítások, akkumulátor menüpontban tételesen megmutatja a készülék, hogy mi az, ami miatt gyanúsan gyorsan merül a telefon vagy tablet, melyik az a program, amely nem tud alvó módba menni, illetve pontosítva, melyik az az app, amely miatt maga a készülék nem tud mélyalvás üzemmódba kapcsolni, amely fontos lenne a Doze mód miatt, ha a telefont nem használják.

Jelenleg csak harmadik fél által fejlesztett, utólag letölthető alkalmazás képes a wakelock detektálására, amely viszont a helyet és szintén a telepet fogyasztja. Remélhetőleg a rendszerbe integrált plusz funkció még akku kímélőbb lesz.

 

 

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?