Kistelepülésekre viszik a mobilnetet

2017.02.09| Telenor

Budapest után kistelepüléseken is fejleszt a Telenor annak érdekében, hogy minél szélesebb ügyfélkörhöz juttathassa el a Hipernetet.

A szolgáltató országszerte már több mint 2100 hatezer fő alatti településen biztosít 4G mobilinternet szolgáltatást. A Telenor folyamatosan bővíti a 4G hálózatát, mely elméleti 150 Mbps-os letöltési, és 50 Mbps-os feltöltési sebességre alkalmas Hipernet elérést nyújt ügyfeleinek. A vezetékes internet alternatívájaként is használható mobilinternet szolgáltatás már nem csak Budapesten és a megyeszékhelyeken, hanem a kisebb településeken is elérhető. 2016 végéig a Telenor már 1000 ezer-hatezer fős, és 1100 ezer fő alatti települést gyorsított fel Hipernet sebességgel. Az ország 700 állomásán már az LTE Advanced technológiát is elérhetővé tette a szolgáltató, így például Budapesten, a Balaton környékén, Győrben, Szombathelyen, Székesfehérváron, Veszprémben a 4G-nél is gyorsabb Hipernet sebességgel szörfölhetnek az ügyfelek a világhálón.

 

A Telenor legutóbb Kisbárapátin adott át új bázisállomást, mely a kistelepülés a környék lakosait látja el hanghívásra és mobilinternetre is alkalmas szolgáltatással. Ezzel a helyiek több éves küzdelme zárult le, és az ott lakók egy álma vált valóra.

„Nagyon örülünk annak, hogy a hosszas próbálkozás után a Telenor meghallgatta a kérésünket, és Kisbárapátin felállított bázisállomással megoldotta a környéken a mobillefedettség kérdését. Mivel eddig nem működtek a településen a mobiltelefonok, volt olyan katasztrófahelyzet, amikor nem tudunk segítséget hívni, mert a vezetékes szolgáltatás sem volt elérhető. A januárban átadott toronnyal azonban a településünkön vészhelyzetben sem leszünk elzárva, az idősebbek mindig tudnak orvost hívni, működnek a pénztárgépek, a fiataloknak a mobilinternet pedig sokat segít az álláskeresésben” – mondta Kiss Jánosné, Kisbárapáti polgármestere.

 További friss mobiltelefonos hírek! Kattintson ide!

A Telenor bázisállomás hivatalos átadója Kisbárapátin

A szolgáltató a fejlesztéseket 2017-ben is folytatja. A Telenor év végéig országszerte további 500 hatezer fő alatti településen teszi elérhetővé 4G szolgáltatását. A kültéri lefedettség mellett a beltéri értékeken is folyamatosan javít a cég, így az utcától több fallal elválasztott helyiségekben is stabilan használható a hálózat. A fejlesztésekhez igazodva a Telenor tavaly megújította az otthoni mobilinternet tarifacsomagját: a Telenor Hipernet Home díjcsomagjainak köszönhetően a szolgáltató Hipernet hálózata Magyarország területén bárhol használható a csomaghoz járó mobil eszközzel.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

    iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

    2024.08.15
    | Android Authority
    A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
    Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

    Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

    2024.08.22
    | Android Headlines
    Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
    Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

    Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

    2024.07.12
    | 9to5 Mac
    Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
    Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

    Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

    2024.07.30
    | Phone Arena
    Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.