Lakásfelújítás öntapadós fóliával

2022.08.31
Címkék:

A lakásárak igen magasak, ezért előfordulhat, hogy pénzünkért egy felújítandó lakást sikerült vásárolnunk, ám a felújításra már nem maradt pénzünk

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Esetleg bérelt lakásunk van, és a tulajdonos nem szeretne lakásfelújításra költeni, de mi mégis szeretnénk kicsit modernizálni a környezetet. 

 

Bármelyik helyzetben vagyunk, gyors, olcsó és hatékony megoldást kell találnunk. Egy festés, konyha- vagy fürdőszoba-felújítás százezres, milliós költség. Amennyiben ez az összeg nem áll rendelkezésünkre, de mégis szeretnénk látványos változást, akkor bátran nyúljunk Fóliás Juci öntapadós fóliáihoz! Az öntapadós fóliákkal ugyanis azonnali minőségi javulást érünk el, töredék árért.

 

Milyen felületet lehet fóliával fedni?

 

Gyakorlatilag bármely felületet, ami sima, és amire rátapad a fólia. Ezeket a fóliákat elsődlegesen bútorok fóliázására fejlesztették ki, de a tapasztalatok azt mutatják, hogy remekül megállják a helyüket más felületek esetében is.

 

A fa vagy laminált bútorok, valamint a fal esetében bármelyik fóliát lehet használni. Amennyiben nagyobb igénybevételnek kitett helyet fóliázol, például a konyha munkapultját, akkor vastagabb anyagú, prémiumminőségű fóliát válassz!

 

Nyugodtan kipróbálhatjuk a fóliát csempe felújításához is. Nyilvánvaló, hogy a vizes, párás helyiségben a fólia tartóssága nem garantált, valamint számolnunk kell a vízkővel is, ami szintén károsítja az anyagot. Összességében azonban érdemes kipróbálni, hiszen azonnali minőségi változást fogunk tudni elérni alacsony költségvetés mellett.

A fólia alkalmazása

 

Először is vágjuk megfelelő méretre! Fontos a pontos vágás, hiszen a felületre ragasztva el kell fednie azt. Nem szép, ha görbe a vágás, vagy kilátszik a régi felület. A vágást legkönnyebben szikével tudjuk elvégezni. Használjunk mellé fémvonalzót, ebbe a szike fém éle nem tud belevágni. A fólia illesztése legyen pontos, és használjunk speciális simítót, hogy ne maradjon a fólia alatt légbuborék!

 

A fólia szélessége adott méretű, amennyiben ennél szélesebb a felületed, akkor illeszd őket úgy, hogy legalább fél cm fedésben legyenek!

 

Ha a felület íves, akkor használj langyos hajszárítót! A hő hatására a fólia megpuhul, és könnyen odatapad a megfelelő helyekre.

 

Milyen fóliát válasszunk?

 

Itt már csak a saját fantáziánk szab határt. Hatalmas a választék, szebbnél szebb minták közül tudunk válogatni. 

 

Nagyobb igénybevétellel járó helyekre válassz prémiumfóliát! A fóliázott területet nyugodtan takaríthatod általános tisztítószerekkel, de ne használj maró anyagokat, és lehetőség szerint ne súrold a fóliázott felületet. Ha ezeket a szabályokat betartod, sokáig fogsz tudni gyönyörködni a végeredményben.

 

A fóliázás három alapszabálya

 

  1. Legyen megfelelő a fólia!
  2. Használjunk megfelelő eszközöket!
  3. A felrakását az előírt technikával végezzük!

 

Amennyiben ezeket az aranyszabályokat betartjuk, biztosak lehetünk abban, hogy a felújított felületet látványát sokáig fogjuk élvezni. Ha pedig egy idő után a fólia elhasználódik, bátran vágjunk bele újra!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?