Laptop mellé nem jó az okosóra?

2024.08.15| SamMobile
Címkék:

laptop

,

okosóra

,

szíj


A SamMobile egyik munkatársa elsőre furcsának tűnő ok miatt, a laptopja használata miatt hagyta abba a Samsung Galaxy Watch hordását.

Mihai Matei néhány hónappal ezelőtt abbahagyta a Galaxy Watch 5 viselését éjszaka, mert a BioActive szenzor bekapcsolt kora reggel, még akkor is, amikor az alvó üzemmódban volt, és felébresztett órákkal az ébresztő előtt. Nem tudja, hogy ez egy csak őt érintő hiba-e, vagy általános és hogy a Galaxy Watch újabb modelljei rendelkeznek-e ezzel a problémával, de még nem próbálta ki (szerk: a Galaxy Watch 4-gyel nem tapasztaltunk ilyet).

Mihai azóta nappal sem viseli a Galaxy Watch 5-öt, legalábbis a legtöbb esetben. Ez egy olyan ok miatt történt, amire sosem gondolt volna, bár utólag talán nyilvánvalónak tűnhet. 

Az órák, a rövid ujjú ruhák és a laptopok nem igazán illenek össze

Korábban asztali PC felhasználó volt, és évekig eszébe sem jutott, hogy az óra viselése és a rövid ujjú ruhák, miközben laptopon gépel, problémát okozhatnak. Azok, akik laptopon olvasnak, valószínűleg már tudják, hová tart a történet, ezért engedjétek meg, hogy megszólítsa az asztali PC felhasználókat. Az asztali billentyűzeten történő gépeléstől eltérően, amikor laptopon gépelsz, a csuklód a laptopon nyugszik, és egy óra szíja és csatja komoly felületi sérüléseket okozhat a laptop tokján. Ráadásul a csat útban van.

Lehet, hogy ez nyilvánvaló, és a hosszú ideje laptopot és órát használók most a homlokukat csapkodják, de hosszú ideje PC és asztali billentyűzet felhasználóként sosem kellett ezzel az ergonómiai problémával szembesülnie. Egyszerűen nem jutott eszébe. Ráadásul a ruházat is szerepet játszik. Tavaly ősszel kapta meg a laptopját, és sosem futott bele ebbe a problémába egészen addig, amíg pár hónapja el nem jött a nyár, amikor hosszú ujjúról rövid ujjúra váltott.

Amint eljött a nyár, az a védőréteg, amit a hosszú ujjú biztosított, már nem volt ott, és igazán érezte, hogy a Galaxy Watch útban van. Még rosszabb, hogy hallotta a csatot, ahogy minden alkalommal karcolja a laptop alumínium tokját, amikor megmozdította a bal karját. Nem bírta tovább, így abbahagyta a Galaxy Watch viselését minden alkalommal, amikor laptopot használt. Sajnos ez az új, óramentes rutin állandósult, és manapság nappal vagy ágyban sem viseli a Galaxy Watch 5-öt, csak edzés közben. Emiatt gyakran elfelejti feltölteni, most, hogy már nem használja annyit, mint korábban.

Egyszerre vicces és érdekes, hogy szinte minden órában viselte a Galaxy Watch 5-öt, most pedig alig hordja, olyan okok miatt, amiket sosem gondolt volna. De ez a két tényező váratlan módon megváltoztatta a viselkedését a csuklóra helyezhető eszközökkel kapcsolatban.

Összefoglalva, talán kiemelhetné a nyilvánvalót, és azt mondhatná, hogy a Galaxy Ring jobb választás lehet, ha folyamatosan szeretnéd nyomon követni az egészséged, miközben napközben laptopon gépelsz, rövid ujjút viselsz, és nem akarod megkarcolni a drága laptopodat. Azt gondolnád, hogy ez egy nagyon rétegspecifikus helyzet, de szerintem éppen ellenkezőleg. Ez lehet a normális helyzet a legtöbb laptop felhasználó számára, különösen a melegebb évszakokban.

Remélem, hogy a közelgő ősz segít visszahozni a Galaxy Watchot a csuklójára, különösen, mivel szívesen frissítene egy újabb modellre. De végül talán a Galaxy Watch 5 kombinálása a Galaxy Ringgel a legjobb választás. 

szerkesztőnk megjegyzése: vagy esetleg a nem fém, nem csattal záródó óraszíj lehet megoldás, amire rengeteg megoldás közül lehet választani az interneten. Ha valaki olvasóink közül is ezzel küld, ajánlott tépőzárral záródó, nejlon anyagút keresni, tapasztalat útján mondom, nálam a fenti összeállításban sem kellett lemondanom nyáron sem az okosóra használatáról.

 

 



 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

Jön az iPhone 16, és ez az öt funkció megéri a várakozást

2024.07.12
| 9to5 Mac
Az iPhone 16 és az iPhone 16 Pro két hónap múlva érkezik, ami azt jelenti, hogy nem most van a legjobb idő egy új iPhone 15 vásárlására.
Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

Egy szerencsétlen vásárló furcsa hibát észlelt a Galaxy Watch Ultra óráján

2024.07.26
| SamMobile
A Samsung nemrégiben egy vitába keveredett a Galaxy Buds3 Pro minőségellenőrzési problémái miatt. Úgy tűnik azonban, hogy ez nem az egyetlen gond a cég újonnan megjelent viselhető eszközeivel kapcsolatban.