Légtisztítóval hatékonyan enyhíthetjük a pollenallergia tüneteit

2023.05.18
Címkék:

Tavasztól őszig nagyon magas a levegő pollenkoncentrációja, ami nemcsak vidéken, hanem Budapesten is jellemző.

 További friss Telefongurus hírek erre!

Itt ráadásul a levegőszennyezettség a szálló por, az autók kipufogógáza miatt is magas, így célszerű tiszta levegőt teremteni azokban a helyiségekben, ahol sok időn át tartózkodunk.

 

Az állandó tüsszögés, orrfolyás, orrnyálkahártya-gyulladás, köhögés, légszomj, illetve szemirritáció rontja az életminőséget. Ez ellen ma már sokféle gyógyszer és gyógyhatású készítmény áll a rendelkezésünkre, ám az egészségünk szempontjából a legkedvezőbb az, ha magát a kiváltó okot szüntetjük meg, azaz megtisztítjuk a levegőt a környezetünkben. A BonAir.hu légtisztító készülékeivel kiszűrhetjük a szennyezőanyagokat és a polleneket, és egy időre tehermentesíthetjük a szervezetünket ezek káros hatásaitól.

Pollenallergia bármely életkorban, avagy miért a feleség nyírja a füvet?

 

Néhány évvel ezelőtt még megmosolyogtuk azt a férfi kollégát, aki azzal az indokkal nem volt hajlandó levágni az otthoni kertben a füvet, mert pollenallergiája alakult ki. Emiatt minden alkalommal a felesége gondozta a kertet. Ma már - nemtől függetlenül - egyre gyakoribb, hogy valaki felnőtt korban lesz érzékeny a virágporra, macska- vagy kutyaszőrre, poratkára stb.

 

A pollenallergia tehát nemcsak gyermekkorban alakulhat ki, hanem bármely életkorban megjelenhet. Előfordul, hogy valaki idős korában válik érzékennyé valamely növény virágporára, pedig korábban az nem okozott neki semmilyen tünetet.

 

Az allergia a szervezet immunrendszerének túlzott reakciója olyan anyagokra, amelyekre az egészséges emberek szervezete nem reagál.

 

Az allergia kialakulásának okai

 

Magyarországon a lakosságnak körülbelül a 15-25 százaléka érintett felső légúti allergiában, és ez az arány egyre fokozódik.  Az allergia mögött egyrészt öröklött, genetikai tényezők állnak, másrészt a modern kor civilizációs ártalmai. Ugyanis a sok szennyezőanyagtól sérülékennyé vált nyálkahártyán könnyebben megtapadnak a pollenek, illetve a korunkra jellemző stresszes életmód is hozzájárul mindehhez.

 

Milyen légtisztító készüléket alkalmazzunk?

 

A levegő szennyezőanyagait az a légtisztító berendezés tudja hatékonyan kiszűrni, amelyik HEPA szűrővel van ellátva. A Boneco márkájú HEPA szűrős légtisztítók többlépcsős szűrőrendszerrel rendelkeznek.

 

A Boneco P340 Légtisztító készülék egy mosható, műanyag előszűrőt, illetve aktívszén-szűrővel kombinált HEPA filtert tartalmaz, így használata során mentesíthetjük a levegőt a pollenektől, poratkától, szöszöktől, finom portól, állatszőrtől.

 

A készülék ionizátort is tartalmaz, amelynek időnkénti használatával a légtisztítás hatékonysága fokozható. Az ionizátor negatív ionokkal telíti a levegőt, amitől  friss levegő érzet alakul ki, illetve a légtisztítás hatékonyságát fokozza.

 

Tehát nem érdemes szenvedni az allergia kellemetlen tünetei miatt, hiszen ma már - a légtisztítók formájában - hatékonyan csökkenthetjük az allergiát kiváltó tényezőket.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?