Létraválasztási kisokos

2023.09.20
Címkék:

Két nagy múltú, német gyártó létráit hasonlítottuk össze ebben a cikkben annak érdekében, hogy kiderüljön, melyiket is érdemes választania a fogyasztónak.

Legalább száz éves, német gyökerekkel rendelkező cégekről van szó a KRAUSE és a Zarges vállalatok esetében, mindkettő neve garancia a minőségre és a megbízhatóságra, éppen ezért olyan nehéz dönteni köztük. Melyikük alumínium létrája mellett tegye le a voksát az ember, és egyáltalán milyen kritériumok alapján döntsön? A Penta Elektriknél mindkettőből vásárolhatunk, az alábbiakban pedig háromszor két típust fogunk összevetni.

 

Két oldalról járható létrák

 

A KRAUSE Dopplo fellépő létrája és a Zarges Scana B fellépő létrája csap össze ebben az alfejezetben. Közös vonásuk, hogy mindkettő két oldalról járható létra, 80 milliméteres bordázott lépcsőfokokkal rendelkezik, szélességük azonos. Mindkét termék rendelkezik szétcsúszást gátló hevederrel és fém csuklópántokkal, árszintjükben pedig közel megegyeznek. Ami eltérő, hogy a KRAUSE ötéves garanciát biztosít, a Zargesnél ez tíz évre rúg. Míg előbbinél maximálisan hétfokos változatot találunk, “ellenfele” nyolcfokos létrát is gyárt. Az utolsó előny a KRAUSE mellett, hogy raktáron van hazánkban, míg ha a másikat vásárolnánk meg, legalább tíz napot várnunk kell rá.

Egyoldalról járható létrák

 

Nézzük a KRAUSE Corda és a Zarges Wagner létráinak összevetését, melyek mindegyike egy oldalról járható termék. Hasonlóan a fentiekhez, ezek a termékek is 80 milliméter mély bordázott fokokat kínálnak, magasságuk és szélességük szinte megegyezik, az ötödik lépcsőfoktól van rajtuk heveder, ami meggátolja a használat közbeni szétcsúszást, és nagyjából azonos árszinttel rendelkeznek. A különbség ismét a garanciában rejlik, az első 2 évet, a második 10-et kínál, raktáron Magyarországon a KRAUSE termékek elérhetőek, a másik 10 napra szállít. Utolsóként pedig érdemes megemlíteni, hogy utóbbi néhány száz grammal nehezebb társánál.

 

Professzionális sokcélú alumínium létrák

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

 

Legutolsó összehasonlításunk tárgyai a KRAUSE Tribilo és a Zarges Skymaster DX lesznek, ezek olyan professzionális, sokcélú alumínium létrák, melyeket rendszeres használatra szánnak a gyártóik. Stabilitásuk és megbízhatóságuk miatt otthonra is beszerezhetjük őket, de leginkább olyan munkákra ajánlottak, melyeknél sokat kell a magasban tartózkodni. 

 

Megegyezik a két termékcsaládnál, hogy

 

  • Tömegei azonos tartományban mozognak,
  • Egyikük sem rendelkezik lépcsőfunkcióval,
  • A szár anyagvastagsága megegyezik.

 

A KRAUSE Tribilo létrafokok négyszögletesek, a Zarges Skymaster DX-nél viszont deltafokosakat alakított ki a gyártó. Különbség még, hogy előbbinél a munkamagasság kicsit nagyobb, tíz foktól lefelé öt centiméterrel szélesebb lábgerendákat találunk, valamint 3x12 és a 3x14-es kivehető tagjai extra kitámasztóval bírnak.

 

Ezek ismeretében reméljük, hogy könnyebb lesz a választásod a létratípust illetően.

A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

    2024.07.02
    | SamMobile
    A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?