Mától kipróbálható az Allee-ban virtuális valóság

2016.07.26| Telekom

A jövő technológiája többé nem elérhetetlen.

A tenger mélyén kalandozni, virtuális lufit fújni, térben rajzolni és az alkotást minden szögből megcsodálni? Július 25-től a Magyar Telekom Allee-beli üzletében mindez lehetséges a bemutatásra kerülő dinamikusan növekvő, iparágának legfejlettebb, legélethűbb technológiával bíró készülékével, a HTC VIVE-val.

A virtuális szemüveg használhatósága jelenleg főleg a játék- és a szórakoztató ipar területén vonzza a fejlesztőket és a vásárlókat egyaránt, lehetőségei azonban messze nem merülnek ki ezekben. A technológia megváltoztatja a bevett gondolkodásmódot, a kommunikációt, az oktatást; az orvostudomány területén áttörést, az iparban és a kereskedelemben pedig elemi változást várnak a szakértők, így biztos, hogy jelentős hatással lesz a mindennapokra.

A VIVE technológia egyedisége abban áll, hogy itt „room-scale”, tehát szoba méretű, valós arányokkal találkozhat a felhasználó. A kézben tartott kontrollerek segítségével a környezet reagál a mozgásra, interaktívak a virtuális terek és tárgyak: ez tehát nem csak egy szemlélődő, hanem egy valóban interaktív virtuális megoldás. Átlagos teljesítménnyel a VR élmény sem az igazi: a kifejezetten VR technológiára tervezett új, gamereket is megcélzó számítógépek családja, az Omen PC-k teszik teljessé az élményt.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A termék – amely Magyarországon először kerül hivatalosan bemutatásra a HP- és HTC Magyarország együttműködésével – újszerűsége és keresettsége miatt eddig főleg külföldi bemutatókon, konferenciákon volt kipróbálható. Azonban most a Telekom Allee bevásárlóközpontban található üzletében bárki áthidalhatja a valós és virtuális világ közötti távolságot és átélheti a „VR élményt”. Az érdeklődők foglalhatnak számukra megfelelő időpontot a HTC VIVE kipróbálására online a Telekom HTC Vive oldalon, ahol további érdekességeket, információkat is megtudhatnak.



A cikkhez kapcsolódó linkek:


    Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


    Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

    Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

    2024.05.03
    | PhoneArena
    Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

    2024.06.09
    | Phone Arena
    A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

    2024.05.22
    | MacRumors
    Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

    2024.05.24
    | Szponzorált cikk
    Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?