Még jobb lesz az iOS 17 always-on display funkciója

2023.05.25| 9to5 Mac

Az Apple már csak napokra van attól, hogy bemutassa az iOS 17-et, és újabb részletek derültek ki arról, hogy mit tartogat a következő nagy frissítés.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

A Bloomberg szerint az iOS 17 új funkciókat hoz a mindig bekapcsolt kijelzős hardverhez, ami az Apple jövőbeli okos kijelzőjének előfutára lehet.

Mark Gurman beszámolója szerint az iOS 17 egy új kijelzőmódot ad hozzá, amely az iPhone 14 Pro-t egyfajta okos kijelzővé alakítja, amikor vízszintben van rögzítve. A mindig bekapcsolt kijelző jelenleg a háttérkép, az idő, az értesítések és legfeljebb öt widget tompított változatát jeleníti meg. A zárolási képernyő és a kezdőképernyő nem támogatja a tájképet.

“A projektet ismerő személyek szerint a nézet akkor jelenik meg, amikor az iPhone le van zárva és vízszintesen van elhelyezve, és az Alphabet Inc. által kínált dedikált kijelzőkhöz és az Amazon.com Inc. által kínált kijelzőkhöz hasonlóan működik. Az ötlet lényege, hogy az iPhone-ok hasznosabbá váljanak, amikor például az ember íróasztalán vagy éjjeliszekrényén fekszenek.”

Gurman hozzáteszi, hogy az új kijelzőnézet olyan adatok megjelenítésére lesz képes, mint "a naptárbejegyzések, az időjárás és az értesítések egy okosotthon kijelzőjének stílusában". Arról is beszámol, hogy a funkció a jobb olvashatóság érdekében sötét háttérre és világos szövegre támaszkodik majd.

Ez egy egyértelmű különbség a meglévő, iOS 16-os mindig bekapcsolt záróképernyő-élmény és a várható újdonság között. Vélhetően a tapasztalat portré tájolásban is ugyanaz marad. Ami a tájoló orientáció támogatását illeti, az Apple korábban támogatott egy dedikált kezdőképernyő elrendezést, amely mindent elforgat az iPhone 6 Plus és hasonló készülékeken.

Az iPhone 14 Pro felhasználók már most is konfigurálhatnak widgeteket az ilyen jellegű információk megjelenítésére, de az iOS 17 úgy tűnik, hogy jobban kihasználhatja a rendelkezésre álló képernyőterületet. 

Az iOS 17 lesz az első nagyobb szoftverfrissítés az iPhone számára azóta, hogy a vállalat az iOS 16-tal és az iPhone 14 Pro-val bevezette a mindig aktív kijelzőt.

Az új kijelzőtechnológia várhatóan az iPhone 15-össel az ősszel megjelenő iPhone 15-össel továbbra is kizárólag a Pro vonal privilégiuma marad, bár a Dynamic Island dizájn és kezelőfelület várhatóan a nem Pro vonalra is el fog érkezni.

Végül Gurman hozzáteszi, hogy az iOS 17 részeként "jelentős változásokat eszközöl az iPhone Wallet alkalmazásban, és fejlesztéseket hajt végre a helymeghatározó szolgáltatásokon". Ami az iPadOS-t illeti, Gurman szerint "egy új, vízszintes felület az iPad számára" van készülőben, de ez még nem úgy hangzik, mintha készen lenne, tekintve, hogy a lock screen widgetek még mindig csak iPhone-on elérhetők.

Az Apple a héten megerősítette, hogy az éves Worldwide Developer Conference keynote beszédére június 5-én, hétfőn, 10 óra PT/1 óra ET-kor kerül sor.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

Ismered ezt a Samsung One UI trükköt?

2024.07.02
| SamMobile
A One UI lehetővé teszi egyedi parancsikonok létrehozását specifikus alkalmazásfunkciókhoz.
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?