Mégis volt kártevõ az Android Marketen

2011.03.03
Címkék:

Tegnap adtunk hírt egy olyan programról, amely képes vírusként mûködni, bár kétségtelen, hogy a telepítés a felhasználó hibája. Most pedig kiderült, az Android Marketen is volt több hasonló alkalmazás.

Tegnap adtunk hírt egy olyan programról, amely képes vírusként mûködni, bár kétségtelen, hogy a telepítés a felhasználó hibája. Most pedig kiderült, az Android Marketen is volt több hasonló alkalmazás. Igaz, ezek nagyja nem üzeneteket küldözget és vírusos weboldalakra próbál terelni minket, hanem még rosszabb: a személyes adatainkra pályázik. Mivel az Android nyílt forráskódú, így nemcsak elõnyökkel, de néha hátrányokkal is jár a nagy szabadság. A programok a felhasználó beleegyezésével - a hozzáférési jogok át nem nézésével - megkapják a rendszergazdai jogosultságokat, tehát bármilyen, a telefonon lévõ adathoz hozzáfértek, legyen szó számlaszámról, telefonkönyvrõl, jelszavakról, üzenetekrõl, bármirõl.

 Böngésszen tovább legfrissebb híreink között!

A káros szoftverek között megtalálható volt a Falling Down, Super Guitar Solo, Super History Eraser, Photo Editor, Super Ringtone Maker, Hot Sexy Videos, Chess, Hilton Sex Sound, Falling Ball Dodge, Scientific Calculator, Dice Roller, Advanced Currency Converter, App Uninstaller és a Spider Man is. A kémprogramokat a Google azonnal eltávolította a Marketbõl, így mára nincs egyetlen ilyen alkalmazás sem az online áruházban. Persze ez nem vigasztalja azon százezreket, akik telefonján még mindig ott lehet a kártevõ.



A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

Ezért fogod megvenni az iPhone 16-ot

2024.09.04
| 9to5mac
Az új iPhone 16 bemutatója előtt a CIRP egy friss tanulmányt tett közzé, amely rávilágít arra, hogy az iPhone-vásárlók többsége nem az új funkciók miatt frissít.