Megjelent az iPhone 16, iPhone 16 Plus: itt az Apple Intelligence és egy klassz kameragomb

2024.09.10| Android Authority

Az Apple bemutatta az iPhone 16 és iPhone 16 Plus készülékeket, amelyek az Apple Intelligence funkciókkal és egy okos kamera gombbal érkeznek.

 Kattintson ide a Telefonguru legfrissebb híreiért!

Az iPhone 16 sorozat lehet a jó választás azoknak, akik szeretnék az Apple Intelligence-t, de nem akarnak 400 ezer forintnál többet költeni. A megtartott "Glowtime" eseményen az Apple bemutatta az iPhone 16 Pro és iPhone 16 Pro Max modelleket, de a cég emellett leleplezte az iPhone 16 és iPhone 16 Plus készülékeket is.

Mindkét készülék hasonló tulajdonságokat kínál. A dizájn tekintetében vízállósággal, a korábban csak a Pro modelleken bemutatott Action Button újratervezhető gombbal és a vadonatúj Kamera vezérlőgombbal rendelkeznek. Ez utóbbi egy okosabb változata a kamera zárgombjának, amely támogatja a zoomolásra szolgáló gesztusokat és egy könnyed érintéssel tisztább keresőképet biztosít.

Dizájn és új funkciók

  • A képernyők méretei változatlanok: 6,1 hüvelyk az iPhone 16 és 6,7 hüvelyk az iPhone 16 Plus esetében.
  • Az új Kamera vezérlőgomb egy kapacitív érintőfelület, amely lehetővé teszi a kamera gyors indítását, valamint a zoom könnyed szabályozását.
  • Az Action Button, amely korábban csak a Pro modellekben volt elérhető, most már a sima iPhone 16 sorozatban is megtalálható. Ez a gomb tetszés szerint programozható, például a némítás, zseblámpa bekapcsolása vagy alkalmazások indítására.

Új A18 chip

  • Az új A18 chip hatékonyabb és erősebb, mint a korábbi A16 Bionic, és támogatja az Apple Intelligence funkciókat, beleértve az új mesterséges intelligencia trükköket.
  • A GPU 5 magos, és "konzolminőségű" grafikát biztosít, amelynek célja a mobiljátékok támogatása. Az Assassin’s Creed: Mirage és a Resident Evil 7 már elérhető az App Store-ban, és a korábbi Pro exkluzív címek most már elérhetőek lesznek az alapmodelleken is.

Apple Intelligence

  • Az Apple Intelligence több funkciót kínál, beleértve az automatikus válaszüzenetek generálását, a képek készítését és szerkesztését, és a Siri továbbfejlesztett képességeit, mint például a személyes feladatok végrehajtása vagy az asszisztenshez kapcsolódó bonyolultabb kérdések kezelése.
  • A "Visual Intelligence" funkcióval a Kamera vezérlőgomb lenyomásával a felhasználó kontextuális információkat kaphat arról, amit a kamera lát, például termékekről, fordításokról vagy események naptárba mentéséről.

Kamera

  • Az iPhone 16 és iPhone 16 Plus egyaránt 48 MP-es főkamerával és 12 MP-es ultraszéles kamerával rendelkezik. A fő kamera veszteségmentes zoomot kínál, amely külön képfeldolgozó csatornán keresztül történik.
  • Az ultraszéles kamera most már autofókusszal is rendelkezik, így makrófotókat is készíthet.

Sürgősségi és műholdas fejlesztések

  • Az iOS 18 új vészhelyzeti funkciókkal bővül, például videós segélyhívással. Emellett a műholdas üzenetküldés is kibővül, lehetővé téve az iMessage és SMS küldését műholdas kapcsolaton keresztül, ha nincs mobilhálózat.

Árak és elérhetőség

Az Apple iPhone 16 ára 399.990 forint a 128 GB-os modell esetében, míg az Apple iPhone 16 Plus 449.990 forintról indul ugyancsak 128 GB-os tárhellyel. A készülékek Fekete, Rózsaszín, Türkiz, Ultramarin és Fehér színekben lesznek elérhetők.

 

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

iPhone 16-ot akarsz venni? Nézd meg itt, hogy fog kinézni!

2024.08.15
| Android Authority
A legfrissebb Apple iPhone 16 fotószivárgás leleplezte a valószínűleg végleges dizájnt és egy szokatlan hátlapi megoldást is egyben.
Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

Nagy iPhone 16 szivárgás: specifikációk, árak és promóciós képek

2024.08.22
| Android Headlines
Fontos információk szivárogtak ki az iPhone 16 sorozatról, beleértve a specifikációkat, az amerikai árakat és promóciós képeket.
Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

Kiderült az iOS 18 megjelenési dátuma: ekkor frissítheted iPhone-odat

2024.09.10
| Phone Arena
Az Apple a szeptember 9-i Glowtime eseményen hivatalosan bejelentette, hogy az iOS 18 frissítés szeptember 16-án érkezik a támogatott iPhone készülékekre. Ugyanezen a napon lesz elérhető az iPadOS 18 frissítés is.
Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

Samsung akkumulátor baklövés: az új Galaxy Watch 7 akkumulátorproblémái

2024.07.30
| Phone Arena
Amikor a Samsung kevesebb mint egy hónappal ezelőtt bemutatta a Galaxy Watch 7-et, az egyik nagy új funkció, amivel dicsekedett, a "következő szintű üzemidő" volt.