Meglepő ok miatt gyorsan elfogyhat a tárhely a Galaxy S23-akon

2023.02.08| Android Authority

A Galaxy S23 sorozat bloatware-je az Android 13-at 60 gigabájtra növeli. Az Android a Pixel 7-en csak körülbelül 15 GB-ot használ.

Ha megrendelte valamelyik Samsung Galaxy S23 modellt, előfordulhat, hogy hamarabb elfogy a tárhely, mint szeretné. A jelentések szerint a Samsung Android 13-as verziója négyszer nagyobb helyet foglal, mint a Pixel 7-en lévő Android.

A hónap elején a Samsung megtartotta a Galaxy S23 sorozat nagy bemutatóját. Ahogy a készülékek kezdenek a nyilvánosság kezébe kerülni, a felhasználók valami meglepőt fedeztek fel az operációs rendszerrel kapcsolatban. Az Ars Technica szerint több felhasználó arról számolt be, hogy a Samsung Galaxy S23-on lévő Android-verziója körülbelül 60 gigabájtot foglal.

Kontextusban a Pixel 7 sorozatú Android 13 csak körülbelül 15 gigabájt tárhelyet használ. Amint az Ars Technica rámutat, a 60 gigabájt kétszer akkora, mint a Windows 11, és egy 128 gigabájtos telefon tárhelyének majdnem felét elfoglalja.

Mi okozza a Samsung operációs rendszerének ilyen drasztikus növekedését? Úgy tűnik, a válasz a bloatware. Ahogy az várható volt, az Android számos Google-alkalmazással érkezik. A Samsung saját ökoszisztémájának látszatát keltve klónozza ezeket az alkalmazásokat eszközeihez. Az Ars Technica szerint tehát két hasonló alkalmazásgyűjteményt kapunk, mert a Samsung köteles szerepeltetni a Google-alkalmazásokat is.

 Olvasson tovább a legfrissebb híreink között!

Ráadásul a Samsung hajlamos helyet „eladni” a készülékein. Ez azt jelenti, hogy az olyan cégek, mint a Facebook, vásárolhatnak helyet a telefonon, és az hozzáadódik a Samsung rendszerpartíciójához. Ami még rosszabb, hogy sok ilyen alkalmazás nem teszi lehetővé az eltávolításukat.

Bár a 60 gigabájt rosszul hangzik, sokkal rosszabb is lehetett volna, ha a Samsung két példányban tárolja az operációs rendszert, mint a többi telefon. A Samsung az egyetlen nagy gyártó, aki nem. De ha valaha is kifogyna a helyből, van néhány felhőalapú tárolási lehetőség, amelyre az S23 tulajdonosai támaszkodhatnak.

 

A cikkhez kapcsolódó linkek:


Új és Használt GSM kiemelt ajánlatok


Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

Baj van a Samsung mobilokkal, lehet téged is érint

2024.05.03
| PhoneArena
Ismerd meg a legfrissebb Samsung One UI 6.1 frissítés kihívásait és a leállás hátterét a Galaxy S22 készülékeken!
Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

Az Apple nem mer kockáztatni az iPhone 16-tal

2024.06.09
| Phone Arena
A friss iPhone 16 akkumulátorának híre azt mutatja, hogy az Apple nem vállalja azt a kockázatot, amit az iPhone 15 Pro esetében tett.
A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

A Face ID-s Az Apple iPhone SE 4 ára 200 ezer forint alatt lesz?

2024.05.22
| MacRumors
Az Apple 500 dollár alatti kikiáltási árat céloz meg a közelgő negyedik generációs iPhone SE modelljéért, annak ellenére, hogy a pletykák szerint számos frissítés érkezik a megfizethetőbb készülékhez.
Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

Óriási kedvezménnyel veheted most meg a kamerakirály Xiaomi Redmi Note 12 Pro+ 5G-t

2024.05.24
| Szponzorált cikk
Szeretnél egy új telefont? Egy olyan készülékre fáj a fogad, ami nem túl drága, azonban mégis olyan tulajdonságokkal rendelkezik, mint a prémium modellek legjava?